1020 words5.6 min read

Moet je binnen blijven vanwege het corona virus en dreigt de verveling toe te slaan? Niet met deze 5 leuke sieraden ideeën om zelf thuis te maken.

Juist nu heb je de kans om lekker creatief aan de slag te gaan en je op een andere manier te vermaken dan je normaal bent gewend. Misschien maak je al sieraden en zijn dit extra ideëen om te gaan doen. Maar als je helemaal nog geen sieraden maakt, dan kan dit zomaar je nieuwe hobby gaan worden! Dus wat houdt je tegen?

1 Een mooie ketting met meerdere verschillende kettinkjes

Als je nou dol bent op een hele verzameling aan kettingen om je nek, zodat het net lijkt dat je allemaal verschillende kettingen om hebt. Dan moet je echt deze ketting eens gaan maken. Super leuk om te doen en je hebt met 1 enkele ketting gelijk het effect dat je er veel meer om lijkt te hebben. Een ketting als deze is de laatste tijd heel erg hip. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen.

Ketting met meerdere kettingen om zelf te makenKetting met meerdere kettingen om zelf te maken

Maar veel leuker is het nog om hem gewoon zelf te maken. En als je eenmaal weet hoe je dit doet, dan kun je er eindeloos meer varieren en je eigen varianten hier op maken.

In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze ketting zelf kunt maken.

Wil je graag bovenstaande ketting zelf maken? Bestel een handig DIY pakketje hier

2 Een setje met een leuke nagellak ring met oorbellen

Nagellak kun je vinden in allerlei leuke kekke kleurtjes, met mooie glitters, of gewoon effen. Je kunt er de mooiste nagels mee maken. Maar wist je dat je nagellak ook heel goed in allerlei leuke knutselprojecten kunt gebruiken?

sieraden maken met nagellaksieraden maken met nagellak

Zo kun je er ook zelf super toffe sieraden mee maken, die je dan helemaal in jouw eigen kleurenstijl kunt maken. Hoe leuk is het als je een zelfgemaakte ring of oorbellen draagt in dezelfde kleur als je nagellak, die ook nog eens past bij je outfit?

Bekijk het onderstaande filmpje met uitleg en leer eenvoudig hoe je dit thuis kunt maken.

Wil je graag bovenstaande ring en oorbellen zelf maken? Bestel een handig DIY pakketje hier

3 Het hippe suede armbandje met ringen

Persoonlijk ben ik dol op dit armbandje. Makkelijk en vrij vlot te maken. Daarnaast heb je er ook helemaal niet zoveel aan materiaal voor nodig om dit te kunnen maken. Ook hier kun je weer lekker mee variëren en zelf de leukst creaties bedenken. Hang er bijvoorbeeld bedels aan. Of maak er een wikkelarmband van door hem langer te maken zodat hij meermaals om je pols heen kan.

Suede armbandje met ringen zelf maken makenSuede armband lila met ringen zelf maken

Een andere variant is om bijvoorbeeld met twee verschillende kleuren suede koord werken. Je kunt ook een bredere lintklem nemen en met meerdere koorden werken, zodat je twee of drie armbandstrengen in de bredere lintklem kunt vastzetten, waarbij je dan een mooie brede armband creëert. Variaties genoeg om je lekker bezig te kunnen houden dus!

Wil je graag bovenstaande suede armband zelf maken? Bestel een handig DIY pakketje hier

4 De symbolische levensboomhanger

De symboliek van de levensboom staat voor onsterfelijkheid. De boom zelf sterft uiteindelijk, maar de zaadjes die in zijn leven op de grond zijn gevallen zorgen ervoor dat de boom in zijn nakomelingen verder blijft leven. In veel culturen kent men de symboliek van de levensboom. Naast de symboliek, die nog veel verder uitgelegd kan worden dat dit, vind ik het ook gewoon een mooi sieraad. Mooi om te maken maar even mooi om te dragen of aan iemand cadeau te doen. Een hanger als deze wordt altijd wel gewaardeerd.

Turkoois levensboomhanger van edelsteen splitTurkoois levensboomhanger van edelsteen split

Je kunt de hanger maken met (half) edelsteen kralen, zoals de turquoise edelsteensplit op deze foto of de Amethist split in het onderstaande filmpje. Maar ook met gewone kralen. Er bestaan ook varianten die met stukjes ketting zijn gemaakt. Soms zie je dat men er een bedeltje van een uil of vogel in verwerkt of dat een platte kraal dienst doet als maan. Je kunt er dus met een beetje fantasie zelf een leuk tafereel van maken. Maar je kunt hem ook gewoon in de basis een levensboom laten zijn zonder allerlei dingen erbij te doen.

Als je een grotere ring gebruikt dan kun je de hanger ook als woondecoratie voor je raam of elders in je huis hangen.

Wil je graag bovenstaande levensboomhanger zelf maken? Bestel een handig DIY pakketje in zilverkleur hier of ga voor de goudkleurige.

5 Lekkere stoere oorbellen

Hou jij wel van lekkere stoere oorbellen? Dan zijn deze oorbellen echt iets voor jou! Ze zijn niet alleen stoer om hoe ze er uit zien of om te dragen, maar ook om te maken. Want om deze oorbellen te maken mag je lekker met hamer, boor, metalen (aluminium) stripjes en tangen in de weer. Spullen die je misschien niet elke dag gebruikt bij het maken van je sieraden.

Oorstekers met howliet turquoise kralen en bewerkte aluminium stripOorstekers met howliet turquoise kralen en bewerkte aluminium strip

Ook op deze oorbellen kun je weer allerlei variaties bedenken. Zo kun je er ook voor kiezen om oorstekers te doen in plaats van oorbelhaakjes. Of om in plaats van je aluminium stripjes met de bolle kant van een hamer te bewerken, deze te beslaan met tekst. Hiervoor gebruik je slagletters. Er bestaan ook slagletters met figuurtjes er op, de zogeheten designstempels. Ook deze zijn erg leuk om je aluminium stripje mee te bewerken.

En wat dacht je van de kraal? die kun je uiteraard in kleur, grootte of vorm varieren, maar je kunt bijvoorbeeld ook twee of drie kleinere kralen op een nietstift rijgen in plaats van één grote kraal te gebruiken. Ook met de kettinkjes kun je varieren. Je kunt er meer of minder aanhangen, ze langer of korter maken, met verschillende kleuren ketting gaan werken. Of ze vervangen voor stukjes rond leerkoord, waxkoord of strengetjes met kleine miyuki kraaltjes.

Kortom ook hier kun je weer vele verschillende kanten mee op!

Wil je graag bovenstaande Oorbellen zelf maken? Bestel een handig DIY pakketje hier

Veel plezier met het maken van deze 5  sieraden.

Wil je meer leuke blogs lezen of DIY projecten volgen? Kijk dan eens op mijn blog pagina of Youtube channel en abonneer.

Veel liefs,

Annemiek

www.xitinbeads.nl

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen