Home » Decopatch

Decopatch papier kopen

Met Decopatch maak je dingen waar je op uit bent gekeken weer als nieuw. Gebruik hiervoor ons prachtige Decopatch vloeipapier met leuke en kleurige patronen. Maak met dit Decopatch vloeipapier in een handomdraai de leukste projecten, geef een extra persoonlijke touch aan je interieur en decoreer naar eigen wens.

Beplak één van onze leuke papier-maché figuren of pimp dat oude kistje, bijzettafeltje, kaarsenstandaard, opbergdoosje, spiegel of fotolijstje.

Papier-maché Decopatch figuren om te beplakken

Met onze super leuke papier-maché figuren kun je de leukste creaties zelf maken, geheel naar je eigen persoonlijke voorkeur. Beplak de papier-maché figuren met het Decopatch vloeipapier met een design naar eigen keuze en creëer mooie decoraties voor in huis of om cadeau te geven.

Overige Decopatch benodigdheden

Lijm

In de groene pot vind je de paperpatch lijm. Dit is lijm en vernis in één, ofwel vernislijm. Deze paperpatch vernislijm geeft naast het vast plakken van je Decopatch vloeipapier ook  een beschermende vernislaag over je werkstuk. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik met het Decopatch vloeipapier. Het droogt helder op en geeft je werkstuk een waterbestendige zijdeachtige afwerking. De vernislijm zal de kleuren van je papier niet veranderen maar wel levendiger maken. De vernislijm hecht zich aan vrijwel elk type ondergrond.  Paperpatch vernislijm is op waterbasis. De paperpatch vernislijm voldoet aan de meest recente EU en Amerikaanse regelgeving.

Kwasten

De Decopatch kwasten die wij leveren zijn gemaakt van nylonhaar. De haren van de Decopatch kwasten zijn kort waardoor de druk op het geplakte papier steviger is en beter wordt verdeeld.  Decopatch kwasten met nylonhaar zijn soepel in gebruik en laten vrijwel geen kwaststreken achter.

Gesso

Gesso is een witte acrylverf, het kan worden gebruikt als primer en ondergrond van je te decoreren object door het eerst egaal wit te maken.   Daarmee komen de patronen en kleuren van je Decopatch vloeipapier het beste tot zijn recht. Je kunt het ook gebruiken als je een reeds gedecoreerd object opnieuw wilt decoreren met een ander design.

Vernis

Heb je objecten die je veel gebruikt versiert met Decopatch, bescherm deze dan met een extra vernislaag. Met deze extra vernislaag versterk je de beschermende laag van de reeds aangebrachte paperpatch op je object waardoor het meer slijtvast is en mooier blijft.

Altijd stijlvolle woondecoraties in je interieur met Decopatch

Met Decopatch creëer je zelf prachtige woondecoraties in je eigen unieke stijl. Zo fleur je jouw interieur op met je eigen creaties geheel naar eigen smaak.

Decopatch hobby is een manier om met speciaal dun vloei papier met daar op leuke patroontjes een object te versieren. Het Decopatch vloeipapier is dun maar toch sterk zodat het mooi blijft en niet rult of lelijk wordt tijdens het verwerken. Je kunt met Decopatch allerlei objecten versieren zoals papier-maché figuren, fotolijstjes, de rand van je spiegel, vazen, potten, kaarsenstandaards, krukjes, kleine tafeltjes of dat ene lelijke kastje, je kunt het zo gek niet bedenken.

Werkwijze:

Je knipt of scheurt het papier in  snippers.
Met een kwastje breng je wat speciale vernislijm aan op het te beplakken deel van het object wat je wilt versieren, plak stukjes papier op het gedeelte met de zojuist aangebrachte lijm en strijk er met je kwast met wat vernislijm overheen zodat je het aanduwt en het goed hecht. Doordat je er met je kwast en de vernislijm nogmaals overheen gaat, verstevig je het papier op de ondergrond en krijg je een goede afdichtende laag over je zojuist geplakte snippers heen. Het voorkomt dat hoekjes van je snippers los laten. Zo wordt je object 1 mooi geheel.

Als je een recht oppervlak hebt om te beplakken kun je er ook voor kiezen om je papier niet te snipperen maar in 1 stuk op je object te plakken, net wat je zelf mooier vindt.

Het Decopatch papier kan op heel veel verschillende ondergronden worden gebruikt. Geschikte ondergronden zijn onder andere: karton, papier-maché, kunststof, glas, hout, mdf, piepschuim, metaal etc.

De vernislijm van Decopatch is naast het beplakken van het Decopatch vloeipapier ook geschikt voor gebruik met karton, textiel, veren, gewoon papier etc.

Hoe creatief ben jij met Decopatch?