kralen

Kralen Inhoudsopgave 

Klik op de namen in onderstaande lijstjes om naar de uitleg te gaan

Glaskralen

Glaskralen zijn kralen die uitsluitend zijn gemaakt van glas. Je hebt vele variaties in glaskralen, zoals allerlei mooie kleuren. Ze kunnen van gekleurd glas worden gemaakt, maar kunnen ook worden voorzien van een laagje verf of kleurstof. Glaskralen kun je in allerlei soorten, maten en vormen vinden. Er bestaan ook glaskralen met meerdere rijggaten. Deze worden vaak gebruikt voor complexere rijgwerken.

Glaskralen
Acryl Peace kralen

Acryl Kralen

Acryl kralen zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is plastic. Het voordeel van acrylkralen is dat ze zeer licht in gewicht zijn. Vaak worden acrylkralen gebruikt voor kindersieraden. Vaak door hun leuke kleurtjes en omdat ze zo licht zijn om te dragen. In volwassen sieraden worden minder vaak acrylkralen gebruikt omdat daar meestal een chique uitstraling aan gegeven wordt. Dit is met acrylkralen lastiger dan met bijvoorbeeld glaskralen..

AVA Beads

AVA Beads zijn glaskralen in V vorm,. Hier komt ook hun naam vandaan, je kunt met deze vormen het woord AVA maken. Op die manier kun je ze ook rijgen. Maar er zijn nog veel meer manieren om de AVA beads in je kralen project te verwerken. De AVA bead heeft meerdere rijggaten en is verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Met veel creativiteit maak je hier al snel een uniek sieraad mee.

AVA beads kralen