Zelf ringen maken

De een houdt van kettingen, de ander van armbanden en weer anderen houden van ringen. Ik houd ook van ringen, vooral als ik ze zelf heb gemaakt. Want dan voldoet een ring helemaal aan mijn eigen wensen. Voor veel zelfgemaakte ringen wordt tegenwoordig een basisring gebruikt. Dit zijn ringen die al tot een ring zijn gevormd en waar je zelf nog allerlei dingen, zoals kralen of cabochons aan kunt toevoegen. Bij deze basisringen maak je gebruik van je eigen fantasie en creativiteit om ze om te toveren naar een geheel eigen ring.

Wat kun je doen met cabochon ringen

Cabochon ringen worden vooral gebruikt om kant en klare cabochons in te plakken. Cabochons heb je in veel kleuren en maten, dus deze lenen zich goed om een mooie ring van te maken. Maar je kunt er ook leuke fotoringen mee maken. Hiervoor gebruik je dan een afbeelding in combinatie met een cabochonglaasje of een epoxysticker.

Je kunt ook cabochon glaasjes aan de onderkant voorzien van mooie nagellak of glasverf, zodat je een geheel eigen cabochon maakt. Deze cabochon plak je na het drogen in de basis ring. Zo stem je de ring ook nog eens af op de kleur van je nagels of kleding. Handig voor als je geen sieraden bij je outfit kunt vinden.

Waar gebruik je een plakring ofwel glue-on ring voor

Er zijn ringen die een plat metalen plaatje op de bovenkant hebben. Deze ringen zijn bedoeld om iets op te plakken. Deze worden plakring of glue-on ring genoemd. Ook hier kun je natuurlijk cabochons opplakken. Maar bij deze plakringen hoef je geen rekening te houden met de maat van de cabochon.

Je kunt er ook schattige roosjes en mooie stenen op plakken. Of gebruik hem om leuke zelfgemaakte kunstwerkjes op te plakken. Van bijvoorbeeld fimo klei, uv resin of giethars. Eigenlijk alles wat jij op je plakring zou willen plakken, kun je er op kwijt. Nu moet een ring natuurlijk wel draagbaar blijven. Dus dat is de enige grens aan de creativiteit die je los kunt laten op de glue-on ringen.

Glue on ringen met plakroosje

Basis ringen met een zeefje

Een zeefje op je ring? Waar is dat nou weer voor nodig? Stel je wilt graag een ring, waarmee je met leuke kralen een mooi patroon maakt en je wilt dit graag vast kunnen zetten op een ring. Dan kun je een ring met een zeefje gebruiken. Het zeefje zit bovenop de ring en heeft gaatjes. Deze gaatjes gebruik je om de kralen vast te rijgen aan de ring. Zo kun je dus een supergave ring maken met een kralen top er op.

Channel ringen

Naast de channel armbanden hebben we dus ook channel ringen. Deze ringen hebben aan de zijkanten een opstaand randje waardoor er een soort van kanaal ontstaat. vandaar de naam channel ringen. Wil je zelf ringen maken met channel ringen, dan kun je ook hier weer een aantal mooie sieradematerialen voor gebruiken. Je kunt in het kanaal van de ring werken met allerlei materialen zoals leer, kralen, plaksteentjes, koord, fimo klei, uv resin en giethars. Gebruik je eigen creativiteit om er zelf prachtige ringen mee te maken. Of maak een bij elkaar passende sieraden set in combinatie met een channel armband en een mooie zelfgemaakte hanger.

Channel ringen met UV resin