Wie ben ik….

Wie is toch die vrouw achter Xitin Beads & Jewelry?

Soms is het leuk om een gezicht te hebben bij de naam op het visitekaartje of de naam bij de contact gegevens. En om aan die wens te voldoen heb ik besloten om hier wat over mijzelf te vertellen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te weten wie er achter al deze leuke spulletjes zit en wie jouw bestelling heeft ingepakt en verzonden.

Mijn naam is Annemiek de Graaf, geboren in 1974 en getogen in Bunschoten-Spakenburg. Erg honkvast ben ik niet geweest, want na vele omzwervingen sinds mijn 18e jaar, ben ik in 2010 in het prachtige groene Bilthoven terecht gekomen. En hier is de webwinkel van Xitin Beads in kralen en overige sieraad benodigdheden geboren. In februari 2014 heb ik de virtuele deuren van de online kralenwinkel geopend. Ik had niet durven dromen dat ik sinds de opening al zoveel leuke en trouwe klanten heb mogen verwelkomen. Dank voor het vertrouwen!

Vanuit Bilthoven zijn we in april 2015 naar een grotere woning gegaan in Harderwijk met meer ruimte voor de webwinkel. Ik werkte vanuit huis en ik woonde daar samen met mijn vriend Ruud, zoon Winston en onze huisdieren. In juni 2016 bleek de ruimte in huis te klein te zijn geworden, de werkruimte en magazijn ruimte moest worden uitgebreid door de grotere vraag aan producten. Ik ben toen op zoek gegaan naar een geschikt bedrijfspand en heb dit gevonden op de galvanistraat in Harderwijk. Hier huurde ik tot begin november 2021 een magazijnruimte gelegen op de bovenverdieping van Van den Berg Glas.

Van den Berg Glas heeft inmiddels een nieuw pand laten bouwen op de Morsestraat in Harderwijk omdat het pand op de galvanistraat is verkocht. Gelukkig hebben ze in het nieuwe pand ook aan mij gedacht en ben ik mee verhuisd naar de Morsestraat. Hier heb ik bedrijfsruimte op de begane grond wat erg fijn is.

Ik ben de webwinkel gestart naast een full time baan van 36 uur bij een opleidingsbureau in Baarn. Hier werkte ik 4×9 uur per week. De webwinkel werd steeds drukker en de droom om helemaal voor Xitin Beads aan de slag te kunnen gaan kwam steeds dichterbij. In januari 2016 startte ik al met 25% minder te werken voor de baas, dit bleek niet afdoende om de drukte het hoofd te bieden en toen stond ik opeens voor de keuze, stoppen met mijn baan en helemaal voor Xitin Beads gaan, of nog even zo doorwerken met het risico dat dit ten kosten zou kunnen gaan van Xitin Beads. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik vanaf 1 mei 2016 fulltime ondernemer geworden en voor Xitin Beads aan het werk gegaan.

Ergens rond eind 2005 / begin 2006 ben ik gestart met het maken van sieraden. Hoewel ik erg creatief ben, had ik mij nog nooit echt serieus met deze hobby bezig gehouden, maar in die tijd zag ik in een piepklein sieraden winkeltje in Utrecht een prachtige zwarte choker liggen. Toen ik naar de prijs vroeg bleek hij maar liefst 250,- euro te kosten. Toen dacht ik… waarom maak ik dit niet gewoon zelf? En zo is het allemaal begonnen. Ik ontwierp mijn allereerste choker op ruitjes papier, geïnspireerd door wat ik in de winkel had zien liggen, ik dacht na over hoe ik dit alles zoveel mogelijk uit één draad kon weten te maken, wat ik daar allemaal voor nodig had en werkte aan verbeteringen. Dit alles zonder enige ervaring in het sieraden maken, laat staan dat ik gebruik maakte van een tutorial of video. En sinds die tijd is het hek van de dam, ik heb mijzelf een scala aan technieken aan weten te leren en heb in de afgelopen jaren veel mensen blij mogen maken met mijn sieraden en met de reparaties van sieraden.

Door de jaren heen groeide niet alleen de kennis en de verschillende technieken om sieraden te maken, maar ook de wens om het edelsmeden te leren. Vanaf januari 2014 tot en met eind 2018 was ik iedere week een avond te vinden in Atelier Anneau in Amersfoort waar ik samen met een groepje gezellige dames de fijne kneepjes van het edelsmeden heb geleerd. Een prachtige en zeer brede tak met mooie technieken om sieraden te maken. En zeker een aanvulling op wat ik zelf al had geleerd.

Er valt natuurlijk nog zoveel over mijzelf te vertellen, maar voor nu weet je inmiddels al wat meer over de persoon achter Xitin Beads en Jewelry. Heb je toch nog vragen? Schroom niet om ze te stellen :)

Veel liefs, creativiteit en winkelplezier toegewenst!

Annemiek de Graaf

Xitin Beads & Jewelry