846 words4,7 min read

In plaats van kant en klare onderdelen aan elkaar bevestigen, leer je in deze DIY tutorial hoe je van metalen strips helemaal zelf sieraden onderdelen kunt maken, vormen, bewerken en afwerken. Weer een leuke en vooral nuttige uitbreiding op je vaardigheden. Zo kan ook jij deze leuke Tricolore Twisted Metal Jewelry Set leren maken.

Tricolore metal twisted jewelry setTricolore metal twisted jewelry setTricolore metal twisted jewelry set

DIY Tutorial: Tricolore Twisted Metal Jewelry set

Ik neem je in dit blog stap voor stap mee om een leuke sieraden set te maken die ik de naam “Tricolore Twisted Metal Jewelry set” heb mee gegeven.

Deze naam zegt alles over set met sieraden die we gaan maken. Tricolore voor de 3 kleuren metaal waarmee je aan de slag gaat. Twisted voor de draaiing die we in de stukjes metaal gaan maken. Metal staat voor de gebruikte metalen; messing, koper en aluminium. En jewelry set is natuurlijk de Engelse vertaling van sieraden set

Ik houd van het bewerken van metalen. Dat het bewerken van metalen om er tenslotte sieraden van te kunnen maken, zoals deze “Tricolore Twisted Metal Jewelry set” niet moeilijk hoeft te zijn, wil ik je graag laten zien in onderstaande DIY tutorial. Hierin geef ik je de basisbeginselen mee van het bewerken van metaal tot een sieraad. Een leuk DIY sieraden project om zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Materialen lijst

Laten we starten met de materialen lijst om deze leuke “DIY Tutorial van de Tricolore Metal Twisted Jewelry Set” te kunnen maken. Je kunt de materialen in de lijst aanklikken om rechtsreeks naar de artikelen in de webshop te gaan. Dat scheelt weer heel wat zoek werk.

TIP: In plaats van dunne armbandstrips kun je ook plat aluminium draad gebruiken. Gebruik als je plat alumiumdraad gebruikt dan 30cm lengte per kleur. Dit aluminium draad kun je in mijn webshop vinden onder de naam Plat Aluminium Wire

Beschrijving en foto’s

Op onderstaande stap voor stap foto’s laat ik zien wat je moet doen om deze “Tricolore Twisted Metal Jewelry set”  te kunnen maken. Onder de foto vind je per afbeelding een korte beschrijving met wat de bedoeling is.

DIY twisted metal jewelry sieraden setDIY twisted metal jewelry sieraden set

3 verschillende kleuren platte metalen strips Foto 1:

Neem de 6 dunne armband strips in drie kleuren. Koper, Messing en Aluminium of drie kleuren plat aluminium draad van 30 cm per kleur.

Platte metalen strips opdelen in gelijke stukken Foto 2:

Verdeel de strips in stukken van ca 3cm en teken dit af met de sharpie stift

De strips in stukjes knippen Foto 3:

Knip de dunne armbandstrips of het platte aluminiumdraad op de afgetekende lijntjes met een plaatschaar

Afgeknipte stukjes metalen strips Foto 4:

Je hebt nu voldoende korte stripjes voor de hele set

Collage sieraden set twisted metal jewelryCollage sieraden set twisted metal jewelry

Gaatjes Boren in je strips foto 5:

Boor gaatjes aan beide zijden van de stripjes metaal (houd voor de oorbellen van iedere kleur 2 stukjes apart waarin je maar 1 gaatje boort tenzij je onderaan nog een kraal of bedeltje wilt hangen, dan boor je gewoon 2 gaatjes)

Schuren van je strips Foto 6:

Werk de strips netjes bij door de scherpe hoekjes en randjes mooi glad en rond te vijlen, Schuur de strips met het schuurpapier van grof naar fijn.

Polijsten van je strips Foto 7:

Je strips kunnen nu gepolijst worden met een polishpad. (heb je een polijsttrommel dan kan dit achteraf als je ketting klaar is met de polijsttrommel)

Twist buigen in je strips Foto 8:

Pak met 2 (gebogen) platbek tangen zonder ribbels in de bek, de strip vast en twist ze door de ene tang naar voren en de andere tang naar achteren te draaien. Wil je de strips niet beschadigen dan kun je een zacht doekje tussen de bekjes van de tang doen of de bekjes afplakken met bijv tape.

Collage van sieradenset twisted metal jewelry DIYCollage van sieradenset twisted metal jewelry DIY

Alle stripjes moeten getwist worden Foto 9:

Je stripje is nu getwist, doe de rest op dezelfde manier. Je zult ze niet allemaal gelijkmatig krijgen maar dat geeft juist een speels effect.

Strips aan elkaar bevestigen met ringetjes Foto 10:

Bevestig de twisted strips aan elkaar met de RVS jumpringen. Zorg dat je 2 ringen tussen de strips hebt zitten om de sieraden soepel te houden.

Gebruik strips tot de juiste lengte van je sieraad Foto 11:

Maak alles aan elkaar vast tot je de juiste maat armband hebt. Houd die van de oorbellen apart en gebruik de rest wat je over hebt voor de ketting. Doe hetzelfde voor de ketting.Bevestig de slotjes aan armband en ketting en bevestig de oorhaakjes aan de oorbellen.

Nabewerking en mooi houden van je sieraden Foto 12:

Poets je set nog na met de polishpad en daarna met het zilverpoetsdoekje om een mooi glanzend resultaat te krijgen. Doe dit geregeld ook als onderhoud om je set mooi te houden.

Je set is nu klaar om gedragen te worden.

Ik hoop dat je er plezier aan hebt gehad om deze prachtige sieradenset te maken en hem met net zoveel plezier gaat dragen.

Liefs

Annemiek

Xitin Beads & Jewelry

www.xitinbeads.nl

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen