Frequently Asked Questions

Veelgestelde vragen aan Xitin Beads!

Hoe kan ik contact met jullie opnemen? Op de contactpagina staan alle gegevens vermeld. Wij hebben het contact bij voorkeur graag per e-mail. Telefonisch contact is gelimiteerd aan bepaalde tijden. Deze zijn terug te vinden op de contactpagina op deze website. Heb je vragen? check dan eerst of je vraag hier op deze pagina al wordt beantwoordt voor je gaat mailen of bellen.

Ik heb een klacht, wat te doen? Uiteraard streven wij naar tevreden klanten. Toch kan het helaas voorkomen dat je niet tevreden bent. Neem dan a.u.b. direct contact op met Xitin Beads, leg je klacht, indien mogelijk met foto’s aan ons uit als het om producten gaat waar je niet tevreden over bent. Wij zullen proberen om samen met jou tot een passende oplossing te komen en je klacht op een nette manier af te handelen. Ben je niet tevreden over de afhandeling van je klacht? Dan kun je een geschil voorleggen aan de geschillencommissie via het ODR platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling? In de winkelwagen wordt altijd aangegeven hoeveel de verzendkosten van je bestelling bedraagt. Je kunt deze informatie tevens terug vinden op de pagina met verzendinformatie.

Waar zijn de verzendkosten uit opgebouwd? Omdat onze webshop met name kleine artikelen verkoopt die niet zoveel geld kosten, kunnen we de kosten die we maken voor het verzenden niet in de artikelen doorberekenen. De verzendkosten bestaan helaas niet uit alleen maar postzegels. Maar hier komt ook een stukje betaalkosten bij voor bijvoorbeeld een IDeal betaling, de verpakking om je producten heen, de envelop, het verzendlabel waarvoor ook nog een printer moet draaien en toner wordt gebruikt. Verder moet iemand je bestelling inpakken en wegbrengen naar de post. Ook tijd kost geld maar dit rekenen we niet mee, evenals een stukje brandstof. Daarbovenop komt ook nog 21% omzetbelasting. Je begrijp wellicht dat we deze bedragen niet kwijt kunnen in de prijs van onze kleine artikelen. Om transparant en eerlijk te blijven, worden om die reden de daadwerkelijk gemaakte kosten berekend in de verzendkosten, waardoor je die kosten maar één keer betaalt in plaats van meerdere keren als dit in de productprijs zou worden berekend. Xitin Beads maakt géén winst op de verzendkosten.

Wat is jullie verzend termijn? Wij pakken de bestellingen op volgorde van binnenkomst in. Dit doen wij overdag op werkdagen. Wij streven er naar om bestellingen die voor 12.00 uur zijn geplaatst op dezelfde werkdag te verzenden. Indien het niet lukt om je bestelling dezelfde dag te verzenden, dan bieden wij hem de volgende werkdag ter verzending aan. Op woensdag wordt er thuisgewerkt, dan worden er geen bestellingen ingepakt en verzonden. Bestellingen die vanaf dinsdag 12:00 uur binnen komen worden op donderdag ingepakt en verzonden.

Als ik nu bestel wanneer heb ik het dan? Het verwerken bij ons gaat snel, echter zodra wij de bestelling uit handen hebben gegeven aan de post, is onze invloed op de snelheid van de verdere bezorging nihil. De meeste post wordt gewoon de volgende dag afgeleverd of soms na twee dagen. Houd er echter rekening mee dat de post er 5 werkdagen over mag doen om je poststuk te bezorgen. In een enkel geval kan het dus ook wel eens wat langer duren. Hier kan Xitin Beads helaas geen invloed op uitoefenen.

Kan ik artikelen retourneren? Ja, dit is een recht wat voor consumenten geldt. Je kunt binnen 2 weken na ontvangst van je goederen aangeven dat je artikelen wilt retourneren. Dit doe je door ons een e-mail te sturen waarin je aangeeft dat je artikelen wilt retourneren. Je stuurt vervolgens de artikelen samen met het ingevulde herroepingsformulier aan ons terug. Artikelen die speciaal voor jou gemaakt zijn, afgeknipte artikelen zoals koord, ketting en leer of gebruiksartikelen die door jou reeds gebruikt zijn zoals schuurpapier of polish pads (tenzij ongebruikt) kunnen niet worden geretourneerd. Wij vragen je om de verpakkingen van artikelen heel te houden. Stuur de artikelen goed verpakt in een zo origineel mogelijke staat en onbeschadigd aan ons retour. De kosten voor het retourzenden zijn voor jouw eigen rekening. Klik hier voor meer informatie over herroeping en het herroepingsformulier.

Waarom worden er bij sommige betaalmethoden kosten in rekening gebracht? In de webwinkel van Xitin Beads zijn we graag transparant over wat je wel of niet betaald. Veel webshops lijken creditcard of Paypal kosten niet te rekenen maar doen dit wel degelijk in de prijs van hun producten. Vaak betaal je op die manier soms meerdere keren deze kosten zonder dat je dit in de gaten hebt. Het lijkt dan net of je ze niet betaald. Xitin Beads heeft er voor gekozen om deze kosten die wij gewoon één op één moeten afdragen voor het gebruik van sommige betaalmethoden, niet in de producten door te berekenen maar eenmalig bij de keuze voor de betaalmethode waarop dit van toepassing is, in rekening te brengen. Wil je liever geen betaalkosten? Dan kun je kiezen voor een aantal betaalopties die we kosteloos hebben gemaakt, zoals betalen met IDeal of Bancontact. Er wordt door Xitin Beads geen winst gemaakt of verdiend op deze betaalkosten.

Hebben jullie een minimum bestelbedrag bedrag waarboven er geen verzendkosten betaald hoeft te worden? Ja dit hebben wij, voor verzendingen binnen Nederland is een minimum van 50,- euro ingesteld. Voor het buitenland hebben we ook een minimum grens. Dit kun je allemaal terug vinden op de pagina met verzendinformatie.

Ik heb geen bevestiging van mijn bestelling gekregen. Indien je geen bevestiging van je bestelling hebt gekregen kan dit een aantal oorzaken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een foutief e-mailadres hebben ingevuld. Mail ons het juiste e-mailadres zodat wij de bevestiging nogmaals kunnen toesturen evenals de communicatie over het verdere verloop van je bestelling. Het kan ook zijn dat de mail in je spam box of map met ongewenste mail terecht is gekomen. Wat kun je hier aan doen: Controleer je spam box of map met ongewenste mail, markeer de mail als gewenst of als geen spam en voeg ons vervolgens toe aan je contactpersonen. Daarmee kun je voorkomen dat orderbevestigingen en andere communicatie van Xitin Beads in je spam box terecht komen.

Hebben jullie een track & trace code voor mij? Als je pakketje binnen Nederland wordt verzonden en je verzendkosten hebt betaald die 4,75 of meer bedragen, dan wordt het standaard met track & trace verzonden. Dit geldt ook voor bestellingen boven de 50,00 euro waarvan wij de verzendkosten betalen en voor pakketpost naar het buitenland. Heb je minder dan 4,50 verzendkosten betaald of is je bestelling niet per pakketpost naar het buitenland verzonden, dan is je bestelling zonder track & trace verzonden. Als je pakje is verzonden en een track & trace nummer heeft, dan krijg je ‘s avonds automatisch een mailtje op het door jouw ingevulde e-mailadres met daarin de track & trace gegevens. Heb je dit mailtje niet ontvangen controleer dan eerst je spam box of je map ongewenste mail, markeer de mail als gewenst of als geen spam en voeg ons vervolgens toe aan je contactpersonen. Daarmee kun je voorkomen dat je track & trace gegevens in je spam box terecht komen.

Kan ik korting krijgen? We hebben een aantal vaste kortingscodes. Vanaf bepaalde bedragen is het mogelijk om korting te krijgen. Verder geven wij via de nieuwsbrief ook nog wel eens een kortingscode weg. Schrijf je dus onderaan deze pagina in voor onze mailings en profiteer mee van de kortingen die wij delen met onze nieuwsbrief abonnees. De vaste kortingscodes kun je hier vinden: Vaste Kortingen!

Mijn sieraad onderdelen verkleuren, wat kan ik hier aan doen? Bij kleurtypes zoals galvanised, dyed, metal, metallic, tone en plated kan slijtage/verkleuring optreden omdat huidzuren, vocht, parfums, lotions, andere invloeden van buitenaf e.d. ze kunnen aantasten, dit is vaak niet te voorkomen omdat het hier een laagje betreft wat over het basis metaal heen zit. De verkleuring zal bij de één sneller dan bij de ander voorkomen, afhankelijk van het gebruik, zuurgraad van de huid etc. Indien er duracoat of DQ vermeld staat zal het wat langer duren voordat er slijtage zal optreden, echter zal ook dan op den duur slijtage optreden. Wil je dit niet, dan is de beste optie om met RVS of met echt zilver te werken. De verkleuringen die hier optreden kunnen dan met een zilverpoetsdoekje snel weer worden weggepoetst.