Informatie & verzending Xitin Beads

Orderbevestiging en overige mail van Xitin Beads:

Geen bevestiging van je bestelling of nieuwsbrief binnen gekregen? Controleer je spambox of je map ongewenste mail, markeer de mail als gewenst of als “geen spam” en voeg het e-mailadres van Xitin Beads vervolgens toe aan je contactpersonen. Daarmee kun je voorkomen dat orderbevestigingen en overige mails in je spambox terecht komen.

Het kan ook zijn dat een foutief mailadres is ingevuld. Controleer voor je op verzenden drukt altijd of alle ingevulde gegevens correct zijn!

Betalen van je order en minimum orderbedrag:

Het minimum bestelbedrag om in onze webshop te kunnen bestellen is € 5,00 euro, dit is exclusief verzendkosten en inclusief eventuele kortingen. Dit geldt ook voor nabestellingen en/of toevoegingen aan een reeds geplaatste bestelling. Onder een bedrag van in totaal € 5,00 kunnen we helaas geen artikelen toevoegen/nabestellen en mee laten sturen met de huidige bestelling.

Voor Creditcard en Apple pay betalingen geldt een minimale order van 15,00 euro

Alle betaal mogelijkheden kun je vinden op de pagina met betaalmethoden

Verzendinformatie:

Het inpakken en de verzending van je bestelling doe ik zo snel als mogelijk nadat deze binnen is gekomen. Meestal kan ik je bestelling dezelfde werkdag nog verzenden, hiervoor geldt dan wel de voorwaarde dat deze voor 12.00 uur bij mij binnen is. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud van drukte of dagen dat ik afspraken, scholing of een dagje vrij heb.

Op woensdagen wordt er thuisgewerkt. Bestellingen die op dinsdag na 12:00 uur en/of op woensdag binnen komen, worden op donderdag verwerkt en verzonden.

Mijn streven is om sowieso uiterlijk binnen 3 werkdagen je bestelling te verzenden. Indien dit toch iets langer duurt dan gewoonlijk, zal je van mij bericht ontvangen. Of zal ik in het geval van langere afwezigheid waardoor bestellingen niet verwerkt kunnen worden, een mededeling op de homepage en facebookpagina plaatsen. Controleer voor je gaat bestellen altijd op de homepagina of daar een mededeling aanwezig is.

Ik krijg vaak de vraag: als ik nu bestel wanneer heb ik het dan? Het verwerken gaat snel, echter zodra ik de bestelling uit handen heb gegeven aan de post, is mijn invloed op de snelheid van bezorging nihil. De meeste post wordt gewoon de volgende dag afgeleverd of soms na 2 werkdagen. Houd er echter rekening mee dat de post er 5 werkdagen over mag doen om je poststuk te bezorgen. In een enkel geval kan het dus ook wel eens wat langer duren.

Verzendtarieven bestaan onder andere uit BTW, verpakkingskosten, envelop/verzenddoos, verzendlabel, tonerkosten, portokosten zoals postzegels of pakketkosten en overige kosten die hier nog bij komen kijken.

Ik hanteer momenteel 5 verschillende tarieven binnen Nederland. De webwinkel rekent automatisch voor je uit voor welk verzendtarief je order wordt verzonden.

Voor brievenbuspost binnen Nederland geldt het volgende:

0-20 gram is € 1,99

20-50 gram is € 2,99

50-2000 gram via de brievenbus is € 4,75 (met track & trace)

Pakketpost is € 7,25 (met track & trace)

Laten bezorgen op een afhaallocatie kan uitsluitend per pakketpost á € 7,95 (met track & trace en verzekerd verzonden)

Alle andere manieren van bezorgen op jouw verzoek kunnen door ons worden geweigerd of zijn voor eigen risico.

Bij bestellingen met een orderbedrag vanaf € 50,00 binnen Nederland naar je eigen huisadres zijn de verzendkosten voor rekening van Xitin Beads*

*Voor verzending naar een Postnl afhaalpunt betaal je € 7,95. Deze bestelling wordt verzekerd verzonden.

LET OP! gratis verzending geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 50,00 bedraagt. Bij meerdere kleinere orders die je samen wil laten voegen zal geen gratis verzending worden toegepast vanwege alle extra boekhoudkundige handelingen die daar bij komen! Ook een kleinere order kan achteraf niet meer worden aangepast om zo gratis verzending te verkrijgen.

Verzenden naar België en Duitsland

1 gram tot 30 kilo is € 9,99 (pakketpost, Track & Trace & aangetekend tot € 500,00 verzekerd)

Voorheen konden we kleine artikelen nog met het goedkopere postzegeltarief verzenden, helaas kan dit niet meer en zijn we genoodzaakt om alleen nog het tarief voor pakketpost in rekening te brengen.

De beste manier om hier mee om te gaan, is om hetgeen wat je wilt bestellen eerst op te schrijven tot je voldoende hebt om een grotere bestelling in één keer te plaatsen.

Laten bezorgen op een afhaal locatie geschied ook per pakketpost á € 9,99 (met track & trace en aangetekend tot € 500,00 verzekerd)

Alle andere manieren van bezorgen op jouw verzoek kunnen door ons worden geweigerd indien deze in strijd zijn met de regels van de vervoerder of zijn voor eigen risico.

For International Shipping: see if your country is in the list in your shopping basket. If not, send me an e-mail and I will update the list with the right shipping costs for your country.

Bij bestellingen met een orderbedrag vanaf € 100,00 naar België of Duitsland zijn de verzendkosten voor rekening van Xitin Beads.

LET OP! gratis verzending geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 100,00 bedraagt. Bij meerdere kleinere orders die je samen wil laten voegen zal geen gratis verzending worden toegepast vanwege alle extra boekhoudkundige handelingen die daar bij komen! Ook een kleinere order kan achteraf niet meer worden aangepast om zo gratis verzending te verkrijgen.

Artikel informatie:

Ik doe mijn best om de metalen artikelen die ik inkoop zoveel mogelijk lood, nikkel en cadmiumvrij in te kopen. Echter geef ik hier geen keiharde garanties op, daar het niet altijd vermeldt wordt door de leveranciers. Tevens is een allergische reactie op metalen onderdelen nooit uit te sluiten. Dit hoeft niet perse door nikkel te komen.

Bij kleurtypes zoals galvanised, dyed, metal, metallic, tone en plated kan slijtage/verkleuring optreden omdat huidzuren ze kunnen aantasten, dit is vaak niet te voorkomen en zal bij de één sneller dan bij de ander voorkomen, afhankelijk van het gebruik. Indien er duracoat vermeld staat is er minder kans dat er slijtage zal optreden, echter kan ook dan op den duur slijtage optreden. Als je jouw sieraden langer mooi wilt houden kun je de desbetreffende onderdelen voor gebruik lakken met wat blanke nagellak.

Ruilen of terugzenden van artikelen:

Informatie over het herroepen of retourneren van gekochte artikelen kun je op mijn herroepingspagina vinden