Informatie & verzending Xitin Beads

Belangrijk: Vanaf 10 mei 2022 heb ik een baan naast deze webshop, dit zal voornamelijk in de avond uren zijn, echter zal ik af en toe ook overdag daar aanwezig zijn, met name in de inwerkperiode. Op deze dagen worden bestellingen ‘s avonds ingepakt en de volgende werkdag verzonden. 

Verzendkosten en afhandeling tarieven bestaan onder andere uit BTW, verpakkingskosten, envelop/verzenddoos, verzendlabel, tonerkosten, portokosten zoals postzegels of pakketkosten, personeelskosten, transportkosten en overige bedrijfskosten. De portokosten die op je pakketje staan zijn dus maar een onderdeel van de verzend- en afhandelingskosten die we rekenen.

Bij kleine bestellingen kunnen we de bovenstaande kosten helaas niet dekken met de prijs van producten. Veel van onze producten zijn namelijk klein en kosten vaak minder dan een euro. Daarom rekenen we voor kleinere bestellingen een hoger tarief die telkens lager wordt naarmate je bestelling groter wordt. Dus hoe hoger je orderbedrag hoe meer van deze kosten wij voor onze rekening nemen.

Momenteel hanteren we verschillende tarieven binnen Nederland. De webwinkel rekent automatisch voor je uit voor welk verzendtarief je order wordt verzonden.

Voor verzend- en afhandelingskosten binnen Nederland geldt het volgende:

  • Bestellingen tot 20 euro € 4,96
  • Bestellingen vanaf 20 tot 35 euro € 3,96
  • Bestellingen vanaf 35 tot 50 euro € 2,95
  • Bestellingen vanaf  50 euro Gratis*
  • Verzekerd verzenden (Pakketpost) is € 7,95
  • Laten bezorgen op een Postnl afhaal locatie kan uitsluitend per verzekerde pakketpost á € 7,95
  • Afhalen in Harderwijk Gratis

*LET OP! gratis verzending geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 50,00 bedraagt. Gecombineerde kleinere orders vallen daar niet onder.

Verzenden naar België en Duitsland

  • Verzending naar Belgie € 9,99 (pakketpost, Track & Trace & aangetekend tot € 500,00 verzekerd)
  • Verzending naar Duitsland € 12,50 (pakketpost, Track & Trace & aangetekend tot € 500,00 verzekerd)
  • Bestellingen vanaf 100,- euro worden gratis verzonden*

Laten bezorgen op een afhaal locatie geschiedt ook per pakketpost voor het normale pakket tarief.

*LET OP! gratis verzending naar Belgie of Duitsland geldt alleen als het 1 order betreft die meer dan € 100,00 bedraagt.

Note: Voorheen konden we kleine artikelen nog met het goedkopere postzegeltarief naar het buitenland verzenden, helaas mag dit niet meer en zijn we genoodzaakt om alleen nog het tarief voor pakketpost in rekening te brengen voor buitenlandse zendingen.

De beste manier om hier mee om te gaan, is hetgeen wat je wilt bestellen eerst op te schrijven tot je voldoende hebt om een grotere bestelling in één keer te plaatsen.

For International Shipping: see if your country is in the list in your shopping basket. If not, send me an e-mail and I will update the list with the right shipping costs for your country.

Afhalen van je bestelling:

Xitin Beads is een online kralenwinkel. Dit betekent dat alle producten uitsluitend online via onze webshop worden verkocht. Op locatie komen winkelen is helaas niet mogelijk omdat wij geen fysieke winkel of showroom hebben, maar vanuit een magazijn werken.

Natuurlijk kun je jouw bestelling wel op afspraak bij ons afhalen. Zorg dan dat je bestelling vooraf is geplaatst. Zodra je bestelling is ingepakt ontvang je een email om een afhaal afspraak te maken. Bestellingen kunnen uitsluitend op afspraak worden afgehaald op werkdagen. Hiervoor proberen we bij voorkeur overdag een tijd met je in te plannen, dit gaat uiteraard in overleg.

Kom je een bestelling afhalen zorg dan dat deze reeds online is betaald of dat deze per PIN wordt betaald. Omdat we geen fysieke winkel hebben is een kassa of wisselgeld niet aanwezig. Met contant geld betalen is wel mogelijk, maar alleen als het met gepast geld is.

Orderbevestiging en overige email van Xitin Beads:

Geen bevestiging van je bestelling of nieuwsbrief binnen gekregen? Controleer je spambox of je map ongewenste mail, markeer de mail als gewenst of als “geen spam” en voeg het e-mailadres van Xitin Beads vervolgens toe aan je contactpersonen. Daarmee kun je voorkomen dat orderbevestigingen en overige mails in je spambox terecht komen.

Het kan ook zijn dat een foutief mailadres is ingevuld. Controleer voor je op verzenden drukt altijd of alle ingevulde gegevens correct zijn!

Betalen van je order

Je kunt je bestelling bij Xitin Beads betalen met verschillende betaalmethoden.

Alle betaal mogelijkheden kun je vinden op de pagina met betaalmethoden

Verzendinformatie Xitin Beads:

Het inpakken en de verzending van je bestelling doe ik zo snel als mogelijk nadat deze binnen is gekomen. Meestal kan ik je bestelling dezelfde werkdag nog verzenden, mits deze op tijd binnen is en nog verwerkt kan worden. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud van drukte of dagen dat ik afspraken, scholing of een dagje vrij heb.

Mijn streven is om sowieso uiterlijk binnen 2 á 3 werkdagen je bestelling te verzenden. Indien dit toch iets langer duurt dan gewoonlijk, dan zal je van mij bericht ontvangen. Of zal ik in het geval van langere afwezigheid waardoor bestellingen niet verwerkt kunnen worden, een mededeling op de homepage en facebookpagina plaatsen. Controleer voor je gaat bestellen altijd op de homepagina of daar een mededeling aanwezig is.

Ik krijg vaak de vraag: als ik nu bestel wanneer heb ik het dan? Het verwerken gaat snel, echter zodra ik de bestelling uit handen heb gegeven aan de post, is mijn invloed op de snelheid van bezorging nihil. De meeste post wordt gewoon de volgende dag afgeleverd of soms na 2 werkdagen. Houd er echter rekening mee dat de post er 5 werkdagen over mag doen om je poststuk te bezorgen. In een enkel geval kan het dus ook wel eens wat langer duren.

Artikel informatie:

Ik doe mijn best om de metalen artikelen die ik inkoop zoveel mogelijk lood, nikkel en cadmiumvrij in te kopen. Echter geef ik hier geen keiharde garanties op, daar het niet altijd vermeldt wordt door de leveranciers. Tevens is een allergische reactie op metalen onderdelen nooit uit te sluiten. Dit hoeft niet perse door nikkel te komen.

Bij kleurtypes zoals galvanised, dyed, metal, metallic, tone en plated kan slijtage/verkleuring optreden omdat huidzuren ze kunnen aantasten, dit is vaak niet te voorkomen en zal bij de één sneller dan bij de ander voorkomen, afhankelijk van het gebruik. Indien er duracoat vermeld staat is er minder kans dat er slijtage zal optreden, echter kan ook dan op den duur slijtage optreden. Als je jouw sieraden langer mooi wilt houden kun je de desbetreffende onderdelen voor gebruik lakken met wat blanke nagellak.

Ruilen of terugzenden van artikelen:

Informatie over het herroepen of retourneren van gekochte artikelen kun je op mijn herroepingspagina vinden