Kralen en sieradenonderdelen om zelf mooie sieraden van te maken

Betaalbare kralen kopen of sieradenonderdelen kopen om je eigen handgemaakte sieraden mee te kunnen maken. Ik vind het een heerlijke bezigheid en kan uren snuffelen tussen alle mooie sieradenmaterialen die worden aangeboden. Er zijn zo ontzettend veel mooie kralen, slotjes, bedels, leerstroken, koord, ketting, hangers en andere sieradenonderdelen te krijgen. Daarom heb ik geprobeerd om in de webshop een mix van deze mooie sieradenmaterialen aan te bieden.

Daarnaast zijn er ook nog een heleboel mooie technieken om sieraden te maken. Zoals

 • sieraden van UV hars
 • chainmaille
 • weven met kralen
 • fotosieraden
 • teksten in sieraden slaan met slagletters
 • borduren met kralen (beadembroidery)
 • wire wrapping
 • kumihimo vlechten
 • macrame sieraden
 • heleboel gave rijgtechnieken
 • en nog veel meer

Vaak zie je dat na de eerste stappen van het simpel kralen rijgen er steeds een stapje verder wordt gegaan bij het zelf sieraden maken. En dat de gebruikte sieraden rijgtechnieken steeds wat uitdagender gaan worden. Maar als je de basis van het zelf sieraden maken onder de knie hebt, dan worden de sieraden technieken die moeilijker zijn steeds makkelijker. Het is net als fietsen, eenmaal geleerd weet je wat je moet doen. Zo werkt dat ook met zelf sieraden maken. Als je de basistechniek kent en weet welke kralen en sieradenonderdelen geschikt zijn voor jouw project, dan weet je hoe je zelf met een bepaalde sieradentechniek dat ene sieraad kunt maken en hoe je de vaardigheden verder kunt uitbreiden. Daarmee wordt je collectie zelfgemaakte sieraden steeds afwisselender en je kennis van verschillende sieradentechnieken, kralen en sieradenmaterialen steeds uitgebreider.

Wist je dat je die kennis ook op kunt doen via online workshops en trainingen bij Xitin Beads Academy?

Een sieraad dragen is leuk, maar een zelfgemaakt sieraad dragen is nog veel leuker!

De meeste mensen zijn dol op bling bling en sieraden. De één houdt van uitbundige sieraden met heel veel kralen en sieradenonderdelen, een ander maakt liever ingetogen sieraden met bijvoorbeeld alleen een hanger aan een eenvoudige ketting. Wat je stijl ook is, het zelf maken van je sieraden start bij Xitin Beads.

Waarom? Omdat Xitin Beads jou een heel betaalbaar en zeer uitgebreid assortiment aan prachtige kralen en mooie sieradenonderdelen kan bieden. Geschikt voor heel veel verschillende sieradentechnieken. Zo betaal je nooit teveel en krijg je ook nog eens echt waar voor je geld.

Xitin Beads zoekt de materialen zorgvuldig voor je uit en kijkt daarnaast ook goed naar de kwaliteit van haar producten. Ook kijk ik of het nikkel, lood en cadmium vrij is. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit.