Miyuki kralen kopen, voor als je echt mooie projecten wilt gaan maken!

De kralen van Miyuki zijn de beste in hun soort. Deze kralen hebben frisse kleuren en zijn gelijkmatig van afmeting. Vooral bij rocailles is dat goed te merken. Met Miyuki kralen heb je echt de topkwaliteit kralen onder de rocailles in handen. Zodra je deze kralen in je zelfgemaakte sieraden of beadembroidery projecten gebruikt merk je dit direct. Je werk ziet er veel strakker en netter uit. Ze zijn dus bij uitstek geschikt om met kralen te borduren of in mooie sieradenpatronen te verwerken.

Het merk Miyuki

Miyuki staat bekend om hun hoge kwaliteit kralen, de uniformiteit in afmeting, de ruimte van de rijggaten en hun enorme hoeveelheid aan kleuren. Ze zijn zeer geschikt voor weven, beadwork, beadembroidery en natuurlijk ook voor het maken van tal van sieraden. Met Miyuki kralen kun je vrijwel verzekerd zijn van een luxe en nette uitstraling van je werk.

Maatvoering Miyuki Rocailles

Vaak zie je bij rocailles maat beschrijvingen staan als 6/0, 8/0, 11/0 en 15/0 staan. Dit betekent dat bij maat 6/0 er 6 rocailles in een inch zouden moeten passen. (Een inch is 2,4 cm) Voor bijvoorbeeld 11/0 zouden dat eveneens 11 kralen per inch moeten zijn etc. Bij sommige merken is dit vrij nauwkeurig maar dit zijn slechts richtlijnen en niet altijd zeer nauwkeurig als je verschillende merken naast elkaar legt. Het komt er dus op neer, dat hoe hoger het getal van de maat is, hoe kleiner de kraal zelf is. Als je wat langer met rocailles werkt, dan kun je de verschillen tussen bijvoorbeeld maat 11/0 en maat 15/0 met het blote oog al snel uit elkaar houden.

Miyuki is niet zomaar een rocaille

Wist je dat Miyuki van een Japans bedrijf is? Vaak wordt gedacht dat Miyuki een algemene naam is voor een seedbead of rocaille kraaltje. Maar Miyuki is niet zomaar een rocaille of kraaltje. Het is echt een hoogwaardig merk en onderscheidt zich van andere rocailles door hun perfecte vorm en gelijkmatige afwerking. Miyuki kralen worden dus uitsluitend gemaakt door het Japanse merk Miyuki. De merknaam mag daarom ook alleen gebruikt worden voor de kralen die zij produceren.

De verschillende soorten kralen van Miyuki

Miyuki heeft meerdere soorten en types kralen in diverse maten. Hieronder een opsomming van de types of maten van Miyuki kralen die Xitin Beads in deze webshop verkoopt.

  • Berry beads
  • Bugles
  • Delica maat 10/0 en maat 11/0
  • Drops
  • Magatama
  • Rocailles maat 6/0, maat 8/0, maat 11/0 en maat 15/0
  • Spacer
  • Tila