795 words4.4 min read

Ik laat in deze DIY tutorial zien hoe je zelf 2 stoere leren armbanden met kralen en bedels kunt maken. Je kunt eindeloos varieren met dit model armband. Zodat je nog meer leuke stoere leren armbanden kunt maken met andere kralen, kleuren en bedels .

Ik ga je met behulp van deze DIY tutorial laten zien hoe je zelf stoere leren armbanden van leerkoord, bedels en pandora style kralen kunt maken. Deze armband is vrij makkelijk en snel te maken. Want het leuke van deze leren armbanden is, dat je hem zowel voor mannen als voor vrouwen of misschien wel genderneutraal kunt maken. Het is maar net wat voor kleuren, kralen, leer en bedels je gaat gebruiken.  Omdat je op die manier helemaal je eigen draai kunt geven aan deze veelzijdige stoere leren armband.

Wat voor materialen heb je nodig

De lederen voetbal armband

Tutorial stoere leren armbanden

In deze tutorial maak ik de voetbal armband. Op bovenstaande foto zie je al afgebeeld hoe je deze armband maakt. Onderstaand zal ik de foto’s los plaatsen en stap voor stap beschrijven hoe je te werk gaat. Je kunt de bedeltjes en kralen zelf aanpassen aan wat jij mooi vind.

Er wordt in deze tutorial gebruik gemaakt van de eindkapjes met het slotje er al aan. Omdat je deze ook kunt maken met 2 losse eindkapjes een lobsterslotje en een verlengkettinkje er aan, laat ik je dit zien in de 2e variant verderop deze pagina

Gebruik je eigen creativiteit om de armbanden zo te maken zoals je zelf wilt. Als je de basis volgt die ik hier uitleg en op de foto’s laat zien, dan kun je met je eigen toevoegingen deze armbanden geheel naar eigen wens maken.

Het maken van de armband

Voetbalarmband leerkoord en kraal

Start met de stukjes leerkoord en de kraal met het oogje er aan. Rijg de 4 leerkoordjes allemaal door de pandora style modi kraal met het oogje heen, totdat de kraal in het midden van de leerkoorden zit. Zorg dat het leerkoord voldoende lengte heeft en niet te kort is, dit kun je later op maat knippen aan de hand van je polsomtrek.

Kralen toevoegen

Voetbal armband metalen kralen en leerkoord

Pak de leerkoordjes nu op zo’n manier samen, dat ze dubbel zijn gevouwen en een lus vormen. De kraal met het oogje zit nu vast in het midden tussen beide helften van de armband. Schuif aan beide kanten de Pandora style modi kralen over de leerkoordjes heen.

Bedel aan de armband hangen

Voetbalschoen bedel aan voetbalarmband

Bevestig de bedel aan het oogje van de kraal in het midden. Je kunt in plaats van bedels ook een trosje kralen, een koraalroosje, een mooi veertje of een leuk kwastje hangen. Zoals gezegd kun je hier goed mee varieren.

Bepaal nu of de lengte van de armband goed is, knip desgewenst het teveel aan lengte af om aan de juiste maat te komen. Houd daarbij wel rekening met de lengte van de eindkapjes en van het slotje. Deze moet je bij de lengte van je armband optellen. Dus meet dit altijd op voor je gaat afknippen.

Eindkapjes aan de voetbal armband bevestigen

Eindkapjes aan voetbal armband

Lijm de uiteinden van de leren koordjes met de sieradenlijm vast in de eindkapjes en laat dit goed drogen (sieradenlijm is na 24 uur pas echt goed droog) Doe de armband nog niet dicht voor de lijm goed is gedroogd.

Jippie! Je voetbal armband is klaar!

Als je de lijm goed hebt laten drogen is je armband klaar en kun je hem gaan dragen en natuurlijk vol trots showen aan iedereen die je zelfgemaakte armband wil zien!

Varieren met bedels en kleuren

Armband gevloechten leer met roosje

Met deze variatie gebruik je de losse eindkapjes, en vlecht je het leerkoord. Verder ga je hetzelfde te werk als in bovenstaande stappen. Ook hier lijm je de eindkapjes op de uiteinden van de leerkoordjes.

Bevestig aan het ene eindkapje met een jumpringetje het slotje. En aan het andere eindkapje bevestig je met een jumpringetje het eindkettinkje.

Met een eindkettinkje is je armband wat flexibeler te verstellen in maat en daarmee direct geschikt voor meerdere maten. Handig als je ze wilt verkopen op bijvoorbeeld een markt of in je webshop, dan hoef je niet alles precies op maat te maken.

Prachtige roze roosjes armband van leer

Gevlochten lederen armband met roosjes

En zo maak je van een stoere voetbal armband een romantische suikerzoete armband met schattige ​roosjes kralen

Liefs,

Annemiek

Xitin Beads en Jewelry

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen