1131 words6.8 min read

Maak zelf deze griezelig leuke skull lady oorbellen. Ik ga je in deze gratis DIY tutorial laten zien hoe je de oorbellen zelf maakt, zodat je straks deze super leuke skull lady oorbellen kunt gaan dragen of cadeau kunt geven.

Skull lady oorbellen victoriaansVictoriaanse skull lady oorbellen

Want wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeautje te geven of te krijgen? Zelfs als het skull lady oorbellen zijn en de dames van het onderwerp eigenlijk een beetje griezelig zijn.

Maar ik houd wel van een beetje griezelig, en de dames hierboven op de foto heb ik in victoriaanse stijl gemaakt door er 2 roosjes aan toe te voegen. De roosjes zijn optioneel, maar ik vind ze wel wat toevoegen aan de oorbellen. Jij ook? Laten we snel beginnen dan.

1. Benodigdheden Skull Lady Oorbellen

sieraden materialen voor de oorbellensieraden materialen voor de oorbellen

Om deze griezelig leuke skull lady oorbellen te kunnen maken, heb je natuurlijk een aantal materialen nodig. Op de foto hierboven zie je deze sieradenmaterialen uitgestald. Daarnaast heb je ook gereedschappen nodig om je skull lady oorbellen te kunnen maken.

Dit is de materialenlijst voor de skull lady oorbellen:

Gereedschappen:

2. De jurk van je skull lady oorbellen maken

S-lon draad wikkelen om karton

Om de jurk van je skull lady oorbellen te kunnen maken gaan we als volgt te werk: Neem het stuk karton en je koord. Wikkel dit naar gelang de dikte van je koord, in totaal (dus alle kleuren bij elkaar opgeteld) ongeveer 25 tot 30 keer om je karton heen.

Houd hierbij in de gaten dat het gewikkelde koord door je jumpring van 10mm moet passen. Het door mij gebruikte S-lonkoord is 0,5mm dik. Gebruik je dikker koord voor je skull lady oorbellen, dan moet je hier dus rekening mee houden en het aantal wikkels verminderen.

Zorg dat als je verschillende kleuren gebruikt, deze door elkaar heen zitten gemengd tijdens het wikkelen.

3. Bevestiging jumpring voor het lijfje van je skull lady oorbellen

klosje gewikkeld s-lon koordklosje gewikkeld s-lon koord

Zodra je klaar bent met het wikkelen van je draad, haal je voorzichtig je wikkels van het stuk karton of je plankje af. Deze wikkels pak je in het midden bij elkaar.

Doe de jumpring van 10mm om de wikkels heen en sluit de jumpring goed zodat de uiteinden strak op elkaar zitten.

Tip: Eventueel kun je er eerst even losjes in het midden een touwtje omheen binden als je bang bent dat je klosje niet in model blijft tijdens het bevestigen van de 10mm jumpring. Het touwtje haal je dan later weer weg zodra de jumpring om je wikkels zit.

4. Het lijfje en de jurk van je skull lady oorbellen vormen

Omwikkeling koord skull lady oorbellen

Pak de jumpring vast, zorg dat deze in het midden zit en vouw de wikkels met de uiteinden naar elkaar toe. Zodat je klosje nu dubbel zit. Zorg dat de jumpring nu bovenin zit in het dubbelgevouwen gedeelte.

Neem een stukje koord en wikkel dit onder de ring een paar keer om het dubbelgevouwen klosje met draad heen.

De bovenkant waar de ring zit wordt het lijfje van de jurk van je skull lady oorbellen. En de onderkant wordt de rok. Maak het koordje waarmee je hebt gewikkeld goed vast en werk het uiteinde weg

5. Netjes afwerken van de jurk van je skull lady oorbellen

Knip de lussen aan de onderkant van de rok open zodat alle draadjes los zijn. Daarna knip je alles netjes af tot de draadjes van gelijke lengte zijn en de onderkant van de rok er netter uitziet. Je ziet dat de jurk van je skull lady oorbellen nu zijn vorm heeft gekregen.

6. De doodskop kralen gereed maken voor bevestiging

Dan is het nu tijd voor de hoofdjes van je skull lady oorbellen. Hiervoor gebruik je de doodshoofd kralen en de kettelstiften.

Rijg een kettelstift door de kraal heen. Maak met je rondbektang een oogje in de kettelstift, knip het overtollige af met je zijkniptang en sluit het oogje netjes zodat er geen grote kieren tussen zitten.

Tip: Wil je weten hoe je een mooi oogje aan je kettelstift maakt. Bekijk dan eerst deze kettelstift tutorial

7. Oorhaakjes bevestigen aan de doodskop kralen

Haakjes maken aan skullady oorbellenOorhaakjes bevestigen aan de skull kralen

Nu je de doodskop kralen hebt voorzien van oogjes door middel van je kettelstiften, kun je de oorhaakjes aan de doodskop kraaltjes hangen. De oorhaakjes komen aan de bovenkant van je doodshoofd kralen.

Open het oogje van je oorhaakje, hang de doodshoofd kraal met het oogje wat je aan de kettelstift hebt gemaakt aan het oorhaakje. Sluit het oogje van je oorhaakje weer goed zonder kieren. De oorhaakjes hangen nu aan de doodskop kralen van je skull lady oorbellen.

8. De doodskop kralen bevestigen aan de jurk van je skull lady

Ook de jurkjes van je skull lady oorbellen moeten aan de doodshoofd kralen worden vastgemaakt.

Maak het oogje onderaan je doodshoofd kraal open en haak deze om de 10mm jumpring die bovenaan de jurk zit. Sluit het oogje onderaan je doodshoofd kraal weer goed.

9. Je skull lady oorbellen hebben nog armen nodig

Om je skull lady oorbellen af te maken, hebben ze nog armen nodig. Deze maak je van de verlengkettinkjes samen met een 6mm jumpring.

Maak 1 schakel aan het uiteinde van je verlengketting open en haak deze vast aan de 10mm jumpring bovenaan de jurk. Herhaal dit aan de andere zijde.

De jumpringen van 6mm moeten in elkaar gevouwen handen voorstellen.

Open de jumpring van 6mm en maak deze vast tussen de 2 losse uiteinden van de verlengkettinkjes.

Herhaal alle bovenstaande stappen om de andere oorbel op dezelfde manier te maken.

Je skull lady oorbellen zijn nu klaar.

10. Victoriaanse Variatie met romantische roosjes

 

Victoriaanse skull lady oorbellen

Skull lady oorbellen victoriaans

Variatie: Wil je er toch een romantisch victoriaans tintje aan geven, dan kun je op de 6mm jumpringen een koraalroosje plakken. Dan zien je skull lady oorbellen er net weer even wat liever uit.

Ook kun je in plaats van doodshoofd kralen andere kralen gebruiken als hoofdje. Gebruik dan kralen die minimaal 10mm á 12mm groot zijn. Bijvoorbeeld glasparels of edelsteen kralen.

Gebruik om de roosjes vast te maken wat hasulith sieradenlijm. Smeer de 6mm jumpringen hiermee in. Plak de roosjes er op en laat dit goed drogen.

Tip: Hasulith heeft een droogtijd van enkele uren voor je het sieraad verder kunt verwerken. Maar voor je je zelfgemaakte sieraden kunt gaan dragen, wacht je eerst 24 uur tot de hasulith echt goed is opgedroogd.

Benieuwd hoe zwaar je zelfgemaakte oorbellen mogen wegen? Lees er alles over in mijn blog over het gewicht van je zelfgemaakte oorbellen.

Heel veel plezier creatief plezier gewenst met het maken van deze griezelig leuke skull lady oorbellen.

Liefs,

Annemiek

Xitin Beads & Jewelry

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen