348 words1,8 min read

Een aantal jaren geleden had ik een tijdje mijn nichtje Djina over de bedrijfsvloer. Djina moest enkele weken stage lopen voor haar school en had bedacht dat het bedrijf Xitin Beads van “Tante Miek” daar bij uitstek geschikt voor was. Ik had nog nooit eerder een stagiaire gehad, dus zowel voor haar als voor mij was dit compleet nieuw.

We hebben er dan ook een leuke, leerzame en vooral gezellige periode van gemaakt. Maar stage is natuurlijk niet alleen maar gezellig zitten doen. Er moet ook worden gewerkt en daar hoorde natuurlijk ook een stage opdracht voor school bij.

De stage opdracht

Na een tijdje nagedacht te hebben, kwam Djina met het idee om iets leuks van Fimo klei te maken. Natuurlijk is het altijd leuk om even ontspannend een sieraad te maken, maar er moest nog iets bij. Niet alleen het maken van het sieraad, maar ook laten zien hoe je het hebt gemaakt. Uiteindelijk is daar onderstaande foto tutorial uit gekomen. Onder de foto tutorial licht Djina nog toe wat ze precies heeft gedaan.

Materialenlijst

Klik aan in bovenstaande lijst om rechstreeks naar de juiste materialen te gaan in de webshop

DIY Tutorial Fimo Klei Hanger

Fimo klei hanger roos

Djina: “Ik heb hier gekozen voor het werken met polymeerklei en een mal,als eerste heb ik de klei zacht gekneed, daarna in de mal gedaan, toen heb ik hem in de oven gedaan op 120 graden Celsius voor 30 min.

Daarna heb ik hem laten af koelen, toen heb ik de bail er op gelijmd, dat heb ik goed laten drogen, toen aan een ball chain ketting gehangen.

Alle gebruikte materialen zijn verkrijgbaar bij https://www.xitinbeads.nl

Groetjes Djina”

Djina was overigens met vlag en wimpel geslaagd voor haar stage en daaropvolgend ook voor haar school. Ze heeft daarna nog een tijdje als werkneemster bij Xitin Beads gewerkt, voor ze haar horizon verder is gaan verbreden. Ik kijk wat dat betreft met plezier terug op een mooie tijd met een gouden randje.

 

Liefs,

Annemiek

Xitin Beads en Jewelry

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen