Fimo klei kopen om zelf sieraden te maken

Wil je graag Fimo Klei kopen om dit eens uit te proberen in je zelfgemaakte sieraden of wil je graag andere super leuke projecten met Fimo klei maken? Wat je reden ook is voor het kopen van Fimo klei, bij Xitin Beads zit je altijd goed.

Fimo klei is een polymeerklei onder de merknaam Fimo. De naam Fimo is wijd verspreid en zeer bekend. Daarom wordt de naam Fimo vaak gebruikt als men polymeerklei in het algemeen bedoelt. Maar er bestaan natuurlijk ook andere merken polymeerklei dan alleen Fimo.

In de webshop van Xitin Beads verkopen we momenteel alleen polymeerklei van het merk Fimo omdat dit een fijne klei is om mee te werken.

Waar kun je Fimo klei voor gebruiken?

Met Fimo klei kun je echt super leuke dingen maken.

Denk daarbij aan:

  • sieraden
  • beeldjes
  • woondecoraties
  • poppenhuis meubeltjes
  • kerststalletjes of winterdorpjes

Maar je kunt er ook allerlei andere dingen mee versieren zoals je nagels, glazen potjes, bloempotten, fotolijstjes, spiegels enz. Fimo klei leent zich dus voor allerlei leuke en creatieve projecten.

Heb je nog nooit eerder met Fimo klei gewerkt? Dan moet je het echt eens proberen. Je zult verbaasd staan wat je allemaal met deze leuke klei kunt doen.

Ik heb een blog met een leuk DIY project waarin je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf heel eenvoudig een leuke hanger van fimo klei kunt maken. Dit is een leuk project om mee te starten en het werken met fimo klei eens uit te proberen.

Afbakken van Fimo Klei

Voor het afbakken van Fimo klei hoef je niet al te moeilijk te doen of een speciale oven aan te schaffen. Fimo klei kun je namelijk afbakken in een doodgewone huishoudoven. De meest ideale temperatuur om je Fimo klei af te bakken ligt op 110 graden celcius. Dit wordt door Fimo ook aangeraden. De afbaktijd is 30 minuten.

Soms kan een oven niet kouder dan 120 graden, in dat geval bak je klei dan iets minder lang af, ongeveer 20 tot 25 minuten. Houd dan wel goed in de gaten wat er met je Fimo klei gebeurd en dat het niet verbrand. Dat zou zonde zijn van het kunstwerk waar jij je tijd in hebt gestoken. Je kunt indien nodig tijdens het afbakken van je fimo klei, gebruik maken van een oventhermometer om de temperatuur van de oven beter in de gaten te houden.

Haal de klei uit de oven en laat het eerst nog even afkoelen. Zodra het is afgekoeld zal je project van Fimo klei uitgehard zijn.