610 words3,4 min read

Maak zelf leuke oorbellen met nagellak, glascabochons en cabochon oorhaakjes. Zo pas je jouw sieraden eenvoudig en snel aan je kleding en nagels aan.

Zelf oorbellen maken met nagellak was nog nooit zo leuk!

In deze DIY tutorial laat ik je zien hoe je zelf leuke Bling Bling Glitter Oorbellen maakt met glas cabochons en nagellak. Lekker simpel en je hebt er helemaal niet zo veel sieradenmaterialen voor nodig. Je kunt dit zelfs zonder gereedschappen maken. Dus hoe makkelijk wil je het hebben!

Wat heb je nodig om deze oorbellen zelf te kunnen te maken

Zelf nagellak oorbellen maken

Benodigdheden:

1 paar cabochon oorbellen voor 12mm cabochon

2 stuks 12mm cabochon glaasjes

Hasulith sieradenlijm

Nagellak met glitter (of zonder als je dat leuker vindt) in de kleur die jij mooi vindt.

Misschien heb je zelf al wat nagellak staan, anders kun je bij de drogist gaan shoppen voor nieuwe leuke kleurtjes. Je kunt ook bij Lacquester kijken, zij hebben super gave nagellak die van kleur veranderd bij beweging.

Laagjes met nagellak

Nagellak op glaasjes zelf oorbellen maken

Neem de 2 glas cabochons, doe de eerste laag nagellak op de glas cabochons en laat dit goed drogen. Als de nagellak niet direct dekkend is dan herhaal je deze stap enkele keren tot je vindt dat er voldoende nagellak op de glas cabochons zit.  Laat de laagjes telkens goed drogen voor je een nieuwe laag aanbrengt.

Dekkende laag met nagellak

Eventueel kun je voor de laatste laag een mooie dekkende kleur doen, zodat je niet meer door de eerste lagen heen kunt kijken. Veel glitter nagellak bestaat vaak uit transparante lak met alleen glitters erin zonder kleur. Als je dit graag gebruikt, dan is een dekkende laatste laag nagellak wel een pre. Zoek dan een kleur uit die goed bij de glitters past. Zo krijg je een mooie achtergrond kleur op je glas cabochons.

Zorg dat je nagellak goed droogt

Nagellak oorbellen foto 3

Laat de glas cabochons met de nagellak minimaal 8 uur drogen, voor je deze verder gaat verwerken maar liever nog laat je de glascabochons 24 uur drogen.  Zodat het echt 100% goed is opgedroogd. Soms kan de lijm en de nagellak op elkaar reageren, dan ontstaat er een soort craquele in je nagellak, wat soms ook best mooi kan zijn. Maar soms wil je dit niet. Die kans verklein je als je de nagellak eerst goed laat drogen.

Gebruik sieradenlijm met mate

Nagellak oorbellen zelf maken foto 4

Met de Hasulith sieradenlijm doe je een klein beetje lijm in de cabochon oorbellen. Doe er niet te veel sieradenlijm in, anders komt het er aan de zijkanten weer uit, een klein beetje is voldoende.

Plak je cabochons in de oorbellen

Nagellak oorbellen DIY foto 5

Zodra de lijm in de cabochon zettingen van de oorbellen is aangebracht, plak je de glas cabochons in de oorbellen en laat je ook dit weer goed drogen.

Je bling bling setje met oorbellen is klaar!

Je hebt nu een paar mooie unieke glitter bling bling oorbellen waar je goed mee voor de dag kunt komen. Zo kun je allerlei leuke oorbellen maken in je lievelingskleuren of die onder andere heel leuk bij de kleuren van je kleding of je nagels passen.

Je kunt nu bijvoorbeeld ook bijpassende kettingen, hangers, ringen of armbanden maken. Hiervoor gebruik je de cabochonsettingen voor hangers, de cabochon basis ringen, de cabochon armbandjes, cabochon connectors of de cabochon schuifkralen. De materialen hiervoor vind je uiteraard in onze webshop op www.xitinbeads.nl

Nagellak oorbellen zelf maken

Ik hoop dat je dit een leuke tutorial vond en dat je zelf vele leuke sieraden gaat maken aan de hand van dit voorbeeld.

Bekijk ook een andere DIY tutorial van mij zoals mijn skull lady oorbellen of hoe je zelf  geluksengeltjes van kralen kunt maken

Heel veel plezier en creativiteit toegewenst!

Liefs,

Annemiek de Graaf

Xitin Beads

Deel dit blog!

Gerelateerde artikelen