Home » Kralen en Sieradenonderdelen » Cabochon Settingen

Cabochon settingen kopen in allerlei vormen kleuren en maten

Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er wel een cabochon setting voor. Of je nu een bedeltje aan je armband wilt, een hanger aan een ketting, een ring, enkelbandje, sleutelhanger, broche, haarspeld, knoop of een mooie set oorbellen. Ze bestaan met cabochon setting.

Wat kun je allemaal met cabochon settingen maken?

Met cabochon settingen kun je zelfgemaakte sieraden personaliseren. Je kunt er bijvoorbeeld glascabochons met een foto in plakken. Maar je kunt de cabcohon settingen ook gebruiken om andere dingen mee te doen. Zo kun je er UV hars en giethars in doen. Of slagletterplaatjes in plakken, waar je met slagletters leuke tekst of figuurtjes in hebt geslagen. Je kunt er ook kralen, plakroosjes of rhinestones in plakken. En wat dacht je van mooie kunstwerkjes van fimoklei? Gebruik dus je creativiteit om meer te doen met cabcohon settingen. En om er unieke zelfgemaakte sieraden van te maken.

Cabochon setting of cabochon zetting?

Eigenlijk is cabochon setting de Engelse naam voor deze voorgevormde cabochon kastjes. In het Nederlands zou je het cabochon zetting moeten noemen, omdat cabochons normaliter in een zetkastje worden gedaan. Maar in de wandelgangen wordt het toch vaker als setting geschreven. Je ziet voornamelijk bij het edelsmeden dat het een zetting is of zetkastje. Hoe het ook wordt genoemd, van beide schrijfmanieren weet de sieradenmaker wat er wordt bedoeld.