1739 words9 min read

Zit er romantiek in de lucht? Dan is deze prachtige dubbel hart hanger van kralen echt iets voor jou om zelf te gaan maken.  In de video van deze DIY Tutorial gebruik ik rode en witte glasparels, goud of zilverkleurige Miyuki kralen en metalen sieradenonderdelen in goud of zilverkleur. Natuurlijk kun je ze ook in andere kleuren maken die passen bij je outfit of die jij zelf gewoon mooi vindt.

Welke kleuren je ook gebruiken wilt. Je kunt deze mooie dubbel hart hanger van kralen aanpassen naar jouw eigen wens en smaak.

In de DIY video Tutorial onder de benodigde materialenlijst laat ik je zien hoe je zelf deze super leuke kralenhanger kunt gaan maken.

 

Materialenlijst Dubbel Hart Hanger met Kralen

Benodigdheden om deze dubbel hart hanger met kralen zelf te kunnen maken (klik aan om direct naar de artikelen te gaan):

Benodigde Gereedschappen:

Hoe maak je zelf deze leuke dubbel hart hanger van kralen?

Zorg dat je eerst alle benodigde kralen, sieradenonderdelen en gereedschappen uit de materialenlijst hier boven hebt verzameld en klaar hebt gelegd.

Bekijk de bovenstaande video of volg de instructies hieronder.

Knip met je hobbyschaartje een stuk van ca 50 cm Miyuki rijgdraad af en rijg dit aan je naald. Begin met een glasparel van 4mm groot en pak daarna met je naald een Miyuki rocaille kraal maat 11/0 op. Rijg de glasparels om en om met de Miyuki kralen op je draad, tot je alle 12 glaspareltjes hebt op geregen en eindig met een Miyuki kraal.

Je hebt nu een sliertje met om en om 12 glasparel kralen en 12 Miyuki kraaltjes geregen.  Schuif de kralen naar het einde van je draad en houd een staartje van ca 10cm over. Knoop nu beide uiteinden van je Miyuki rijgdraad stevig aan elkaar vast en trek het goed strak aan, zodat er een rondje ontstaat wat stevig is en goed in model blijft.

Rondje van kralen dubbel hart hanger DIY tutorial

Werk het staartje van je draad met je naald weg door deze in de kralen weg te steken. Doordat je 10cm van je kralen rijgdraad hebt overgehouden heb je voldoende ruimte om met je naald dat staartje weg te steken. Knip het overtollige draad af met je hobbyschaartje zodra je het staartje rijgdraad voldoende hebt weggewerkt.

Een hartje vormen met je kralen

We gaan nu verder rijgen met het lange stuk Miyuki rijgdraad wat is overgebleven. Zorg dat dit draad aan je naald zit. Als het goed is komt je rijgdraad uit een glaspareltje vandaan. Rijg nu door de eerstvolgende Miyuki kraal heen.

Pak 3 stuks Miyuki kralen maat 11/0 op met je naald en rijg nog een keer door de Miyuki kraal heen waar je net doorheen bent geregen.  Rijg nu ook direct door de eerstvolgende glasparel en de daarop volgende Miyuki kraal heen.

Er ontstaat nu een  rondje van 4 Miyuki kraaltjes tussen je glasparels in. Herhaal dit door weer 3 Miyuki kralen op te rijgen, daarna weer door de Miyuki kraal heen te rijgen waar je uitgekomen was en weer door de volgende glasparel en Miyuki kraal heen te rijgen.

Dit doe je tot je 7 rondjes hebt gemaakt van de Miyuki kraaltjes tussen de glaspareltjes in.  De rondjes met Miyuki kralen zitten nu allemaal aan de buitenkant van je kralen rondje. Duw nu het vierde rondje Miyuki kraaltjes, dus die in het midden zit,  naar beneden naar de binnenkant van je rondje.

Op onderstaande foto zie je dat er nu al een soort hartvorm aan het ontstaan is. Zo zou je kralenhartje in de maak er nu ook uit moeten zien.

Glasparel hart met miyuki kraaltjes rondjes DIY tutorial

Je rijgt na het laatste Miyuki rondje verder door de eerstvolgende 3 parels en Miyuki kralen tot je onderaan je rondje in het midden bent uitgekomen. Maak nu weer zo’n rondje met Miyuki kraaltjes. Rijg nu weer door de kralen heen tot je bij het allereerste Miyuki rondje bent uitgekomen.

Nu kun je kiezen of je het hartje nog extra wilt verstevigen door nog een keer door alle Miyuki rondjes heen te rijgen. Bij dit formaat hartje is dit niet echt nodig. Dus die keuze is aan jou zelf.  Vervolgens werk je het rijgdraad nog een stukje weg in de kralen en als je dit genoeg vind geweest knip je het af met je hobbyschaartje.

Je eerste kralenhartje is nu klaar.

DIY tutorial dubbel hart hanger van kralen witte glasparels met Miyuki.

Het grote hartje maken

We gaan nu verder met het maken van het grote hartje. Hiervoor heb je de rode glasparels nodig en de Miyuki rocaille kralen maat 8/0. Rijg nu minimaal 60cm draad aan je naald (een langer stuk mag ook als bij dit grote hart ter versteviging straks nog extra door je kralen heen wilt steken). Neem in dat geval dan ca. 80cm Miyuki Rijggaren.

We gaan eigenlijk gewoon hetzelfde doen als wat we met het witte kralen hartje hebben gedaan. Dus je rijgt om en om de rode glasparels en de Miyuki kralen 8/0 op je draad, waarbij je begint met een glasparel en eindigt met een Miyuki kraaltje.

Voordat je de uiteinden van je rijgdraad aan elkaar knoopt, doe je het sliertje rode  kralen door je witte kralen hartje heen. Je witte kralen hartje komt dan aan de rode sliert met kralen die je net hebt geregen te hangen. Sluit nu het rondje door de uiteinden van je draad weer stevig aan elkaar vast te knopen en werk het staartje weg in de kralen.

Dubbel hart hanger DIY tutorial rode glasparels en miyuki kralen

Maak het hart nu op dezelfde manier af zoals je met het witte hartje hebt gedaan. Dus 7 rondjes met miyuki kralen tussen de rode glasparels in en onderaan in het midden nog 1 zo’n Miyuki rondje zodat je kralen rondje een hartvorm krijgt. Rijg voor de extra stevigheid nogmaals door alle Miyuki rondjes en glasparels heen.

De kralen hartjes aan elkaar vast maken

Als je de beide harten tot zoverre klaar hebt dan kun je de plaats gaan bepalen waar je het witte hartje wilt vastmaken aan het rode hart. Kijk wat jij de mooiste plek vind en kijk goed welke kralen je nodig hebt in beide harten om ze aan elkaar vast te maken.

In principe maken we de kralen harten op twee plaatsen vast. Eén plaats aan de bovenkant en één plaats aan de onderkant van je witte hartje. Waar je dit precies doet aan je rode hart mag je helemaal zelf uit maken. Kijk gewoon wat jij de beste plek vindt.

Heb je eenmaal bepaald waar je het witte hartje  gaat vastmaken, dan rijg je eerst door de rode kralen heen naar die plek toe. Het makkelijkste is om van één van de Miyuki rondjes van het witte hart, het bovenste Miyuki kraaltje te pakken en die vast te rijgen aan één van de Miyuki kralen uit het rode hart. Dit doe je op de plek waar je hem graag vast wilt zetten.

Steek een aantal keer door de kralen heen die je aan elkaar vast wilt maken zodat dit stevig genoeg vast zit. Rijg als het goed vast zit door de rode kralen heen naar het andere punt waar je het witte hartje wilt gaan vastmaken.

Ook hier steek je een aantal keren door de Miyuki kralen heen die je daarmee aan elkaar vast maakt. Als het stevig genoeg vast zit dan kun je het draad verder wegwerken in je rode kralen tot je het genoeg hebt weggewerkt. Knip het overtollige draad af met je hobbyschaartje.

Je dubbele hart hanger van kralen is nu klaar!

Een ketting maken voor je dubbel hart hanger van kralen

Wat is een hanger zonder ketting?

Je wilt je hanger nu natuurlijk graag gaan dragen, maar er ontbreekt nog een klein detail en dat is de ketting waaraan je hem wilt gaan dragen. Deze ketting gaan we nu maken.

Knip met je zijkniptang een stuk van zo’n 60 cm schakelketting af (mag ook langer of korter, wat jij mooi vindt!)

Pak een jumpring vast met twee platbektangen. zorg dat de opening naar boven wijst en tussen de twee platbektangen in zit. Duw nu één tang  voorzichtig naar achteren en de ander naar voren. Zorg ervoor dat je de jumpring alleen op die manier opent, dus één kant naar je toe en één kant van je af.

Hang het uiteinde van de ketting aan de jumpring en haak de jumpring tevens door het oogje van je slotje. Pak weer met 2 tangen de jumpring vast en buig de uiteinden weer naar elkaar toe, maar nu in tegenovergestelde richting.

Zorg dat de uiteinden strak tegen elkaar zitten en je geen kiertje hebt tussen de uiteinden van de jumpring. Een kiertje kan ervoor zorgen dat je de hanger verliest of dat je ketting los schiet uit de jumpring. Dat zou natuurlijk jammer zijn.

Maak nu de overgebleven jumpring vast aan het andere uiteinde van de ketting. Eventueel zou je hier nog een verlengkettinkje aan kunnen hangen als je voor een korte ketting hebt gekozen. Voor een ketting van 60cm is dat niet echt nodig.

Als je de jumpringen en het slotje aan de uiteindes van je ketting hebt gehangen dan is de ketting voor je hanger klaar. Nu hoef je alleen je dubbele kralen hartjes er nog aan te hangen.

Je kunt je dubbele kralenhart hanger nu gaan dragen.

DIY Tutorial Dubbel Hart hanger van Kralen aan ketting

Variaties of zelf een complete sieraden set maken

In plaats van een dubbel hart kun je ook enkele hartjes maken of met nog kleinere kralen werken om kleinere kralen hartjes te gaan maken. Deze kun je dan weer gebruiken om daar mooi oorbellen van te maken of een leuke armband waarbij je kralenhart het middelpunt van je zelfgemaakte armband is.

Dus naast deze leuke hanger heb je nu ook gelijk de basis om er zelf nog een mooie complete sieraden set van te kunnen maken.

Laat je creativiteit er op los en maak er wat moois van!

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Ik hoop dat je het leuk vond en het je heeft geïnspireerd.

Heb je vragen of vind je het leuk om een reactie achter te laten? Doe dat gerust.

Liefs,

Annemiek de Graaf
Annemiek de GraafEigenaresse Xitin Beads

Deel dit blog!

Leave A Comment

Gerelateerde artikelen