Home » Kralen en Sieradenonderdelen » Aluminiumwire & Metaaldraad

Zelf sieraden maken met aluminiumwire, dat wil jij toch ook?

Wist je dat je met aluminiumwire hele gave sieraden kunt maken? Zo maak je in een handomdraai een supergave ring met een prachtige kraal of parel. Een paar mooie oorbellen, een prachtige armband. Of wat dacht je van een mooie cabochon waar je een hanger omheen maakt met aluminiumwire? Je kunt door het draad te buigen de meest fantastische vormen maken waardoor je altijd een uniek sieraad maakt, geheel naar jouw eigen smaak en stijl.

Combineer aluminiumwire met sieradenonderdelen

Je kunt aluminium draad heel goed combineren met allerlei andere sieradenonderdelen. Zo kun je met leuke bedeltjes werken of met mooie kralen. Je kunt je sieraad compleet maken met slotjes, een mooie ketting of prachtige oorhaakjes die je ook weer zelf van aluminiumwire kunt maken. Met het dunne binddraad verbind je de dikkere stukken van je aluminiumwire met elkaar zodat je één geheel krijgt en er een prachtig zelfgemaakt sieraad ontstaat.

Aluminiumdraad Gereedschappen

Voor het werken met aluminiumdraad of ook wel “wire wire” of “aluminiumwire” genoemd, bestaan allerlei handige gereedschappen. Zo zijn er tools waarmee je je draad kunt vormen, maar ook tangen die je draad beschermen tijdens gebruik. Als je veel met aluminiumdraad gaat doen, dan kun je eigenlijk niet zonder deze speciale aluminium draad gereedschappen.

In het begin lukt het nog wel met de gangbare gereedschappen om sieraden van aluminiumwire te maken. Maar wil je hier echt je hobby van gaan maken of misschien zelfs je werk. Dan zou ik voor de speciale gereedschappen gaan voor aluminium draad ofwel wire wrapping.

Koperdraad kopen voor wire wrapping

De techniek die je gebruikt bij het maken van sieraden met aluminium draad, wire wire of koperdraad, heet wire wrapping. Je wikkelt als het ware het draad om je kraal, cabochon of om een ander stuk draad heen om zo een uniek zelfgemaakt sieraad te maken.

Naast aluminium wire heeft Xitin Beads ook koperdraad in het assortiment Ook dit draad wordt veel gebruikt bij wire wrapping. Koperdraad is wat stugger dan aluminium draad en daardoor iets lastiger te buigen, maar nog steeds erg fijn om mee te werken. Naar welk draad je voorkeur uitgaat is een kwestie van uitproberen. Aan de hand van die ervaring kun je kiezen met welk type metaaldraad je zelf het liefst werkt.

Online workshop wire wrapping

Ben je nog niet zo thuis in het wire wrappen maar lijkt het je leuk om dit wel te leren? Volg dan eerst onze super leuke online workshop. Tijdens deze online wire wrapping workshop ontdek je hoe je zelf een prachtige wire wrapped cabochonhanger kunt maken.

In de Xitin Beads Academy leer je steeds weer iets nieuws. En dat gewoon lekker thuis vanuit je eigen omgeving op de tijd die jou het beste uitkomt! Lijkt dit je wel iets? Schrijf je dan in voor de online workshop wire wrapped cabochonhanger via Xitin Beads Academy.