Home » Kralen en Sieradenonderdelen » Armbanden & Bangles

Armbanden & bangles kopen om een eigen sieraad van te maken

Er bestaan sieradenonderdelen die al weggeven wat ze eigenlijk moeten gaan worden. Zoals de bangles, cuffs en andere armband onderdelen op deze pagina. Dit zijn basis armbanden waar je zelf nog je eigen creativiteit aan toe kunt voegen.

Wat is een bangle armband

Een bangle is eigenlijk niets anders dan een voorgevormde “stijve” armband die geheel om je pols gaat. En die je desgewenst kunt sluiten. Een slavenarmband is bijvoorbeeld zo’n voorbeeld van een bangle. Of een armband die geheel gesloten is en die je over je hand heen moet schuiven om hem om te doen. Je vind hier mooie bangles om bedeltjes aan te kunnen hangen.

Maar er zijn ook bangles die in het midden een soort kanaal hebben, met aan de zijkanten opstaande randen. Met deze armbanden kun je ook veel leuke dingen doen. Zo kun je er bijvoorbeeld UV-resin in doen, of een stukje leer die je eerst bewerkt met slagletters of leerstempels. Maar je kunt er ook kralen in plakken zoals een geweven kralenbandje met Miyuki kralen.

Wat is een cuff armband?

De cuff armband is een armband die aan de onderkant open is. De opening gebruik je om de cuff armband om de pols heen te schuiven. Ook hier bestaan armbanden van met een kanaal en opstaande randen. Er zijn ook cuffs die als geraamte dienst doen in een armband die je bijvoorbeeld met beadembroidery maakt. Dan naai je de cuff als het ware in de armband, zodat je beadembroidery armband de juiste vorm behoud.

Schakelarmbanden & borduurarmbanden

Naast bovenstaande armbanden bestaan er nog tal van andere soorten die je als basis kunt gebruiken om je eigen draai te geven aan je werkstuk. Zo kun je kant en klare schakelarmbanden kopen waar je bedeltjes, kleine hangers of kralen aan kunt hangen. Dan maak je er een bedelarmband van. Ook kun je er koord of lint doorheen rijgen.

Verder bestaan er nog borduurarmbanden. Dit zijn armbanden van suède die gaatjes bevatten. In die gaatjes kun je met gekleurd garen, koord of draad figuren op de armband rijgen. Maar het is ook mogelijk om dit met kleine kraaltjes zoals Miyuki rocailles of leuke bedeltjes te versieren. Aan de borduurarmbanden moet je nog wel zelf een sluiting maken. Vaak wordt er met een slotje en eindkettinkje gewerkt meer je kunt ook een leuk koord met een mooie schuifknoop gebruiken om de borduurarmbanden te sluiten.

Zo maak je met de basisarmbanden op deze pagina, zelf superleuke armbanden.