Home » Kralen en Sieradenonderdelen » Beadembroidery

Beadembroidery, een machtig mooie techniek om zelf sieraden mee te maken

Als je beadembroidery zegt, dan heb je het over prachtige geborduurde kunstwerken met kralen. Beadembroidery is dus eigenlijk niets anders dan borduren met kralen. Maar de kralen die gebruikt worden en de patronen die worden gemaakt, geven sieraden van beadembroidery een hele classy uitstraling. Eigenlijk zijn ze vaak zo mooi, dat je ze het liefst in een vitrine legt om er naar te kunnen kijken in plaats van ze te dragen. Maar als je ze draagt, dan heb je ook wel gelijk een blikvanger die alle aandacht naar zich toetrekt.

Beadembroidery armband in de maak

Beading foundation en Lacy’s stiff stuff

In beadembroidery sieraden wordt veel gewerkt met cabochons en verschillende maten Miyuki kralen.  Ook heb je een ondergrond nodig waarop je de cabochons plakt en gaat vastzetten met de kralen. En waar je natuurlijk de rest van het patroon op borduurt. Dit wordt beading foundation genoemd. Dit is een relatief stijve ondergrond van textiel. Je kunt het onder andere krijgen van het merk Lacy’s Stiff stuff, maar ook van The Beadsmith waar het beading foundation wordt genoemd. Welke beter is, hangt helemaal van je eigen voorkeuren af. Beide voldoen ze goed aan de stevige basis van textiel om je kralen op te borduren.

Ultra suede kopen om je beadembroidery sieraden mee af te werken

De afwerking aan de achterkant doe je meestal met ultra suede. Dit is heel soepel suede wat heerlijk zacht aanvoelt en dus heel geschikt is,  om de achterkant van je beadembrodery sieraden mee af te werken. Zo werk je de draden aan de achterzijde van je borduurwerk ook gelijk netjes weg. De achterkant is het gedeelte wat tegen de huid aan komt als je het sieraad draagt. Dat dit comfortabel moet aanvoelen is dan ook wel logisch. Daarom is het zachte ultra suede bij uitstek het juiste product voor de afwerking van je beadembroidery sieraden.

Zelf aan de slag met beadembroidery

Wil je ook graag sieraden maken met beadembroidery techniek? In onze Xitin Beads Academy vind je een super handige online beadembroidery workshop waarbij je alle basistechnieken van het beadembroidery ontdekt, als je de workshop hebt gevolgd dan kun je alle gewenste vormen die je zelf leuk vindt maken met deze techniek. Van bloem tot vlinder, van cirkel tot hartje. Bedenk het en maak het. De beadembroidery workshop is online dus je kunt hem op ieder gewenst moment volgen vanuit je eigen huis.