309 words1,5 min read

Sieraden maattabel

Welke maat sieraad is geschikt?

In deze super handige sieraden maattabel kun je het opzoeken.

Natuurlijk is ter plekke opmeten nog het meest accuraat. Maar als je bijvoorbeeld een voorraad met zelfgemaakte sieraden maakt voor verkoop in je webshop, winkel of op markten, dan kun je niet altijd de maten nemen. Dan is het hebben van een maattabel met standaard maten als leidraad altijd handig.

Bij verkoop van je sieraad in een winkel of op de markt kun je er een sieradenkaartje aan hangen met daar op de informatie voor welke pols, enkel of halsomtrek het door jou zelf gemaakte sieraad geschikt is.

In je webshop kun je dit bij de artikelinformatie aangeven. Zo voorzie je mensen direct van de juiste informatie en kunnen ze bij een afwijkende maat toch een goede keuze uit de geboden sieraden maken.

TIP voor lengte berekening van je sieraad:

Tel altijd de afmeting van één kraal op bij de lengte van het sieraad wat je gaat maken. Dus is je kraal 8mm groot tel dan 8mm bij de lengte van je sieraad erbij op. De afmeting van de kraal beïnvloedt de lengte van je sieraad. Dit komt omdat het draad wat je door de kraal rijgt nooit strak op de pols wordt gedragen, maar meestal in het midden door de kraal heen gaat. Hierdoor zit je draad  rondom je pols met een halve kraal afstand van je pols af.  Tel je de onderkant en bovenkant van je pols bij elkaar op, dan zit je op 1 kraal afstand in totaal.

De ruimte van een halve kraal zit dus altijd tussen je draad en sieraad in (mits je draad door het midden van je kraal loopt). daardoor is de afmeting van je kraal ook van belang bij berekening van de lengte van je sieraad.

Deel dit blog!

Leave A Comment

Gerelateerde artikelen