2104 words10,5 min read

Hoe maak je een geluksengeltje van kralen?

Een geluksengeltje van kralen maken is niet zo gek moeilijk. Maar soms weet je niet goed waar je moet beginnen om zelf geluksengeltjes te maken. Daarom heb ik deze leuke DIY tutorial gemaakt waarin je stap voor stap leert hoe je zelf deze schattige geluksengeltjes kunt maken. Want wat is er leuker dan geluksengeltjes zelf maken?

geluksengeltje gemaakt van kralen

Ik krijg geregeld de vraag hoe je nou eigenlijk zelf geluksengeltjes van kralen maakt. En wat je daar allemaal voor nodig hebt. Ik ga je met behulp van onderstaande foto’s en beschrijving uitleggen hoe ik zelf geluksengeltjes van kralen maak. Zodat jij straks ook zelf je eigen geluksengeltjes met mooie kralen kunt gaan maken. Ook vind je hier een handige video met een DIY tutorial. Hierin kun je zien hoe ik een geluksengeltje aan sleutelhanger maak.

Sleutelhanger of telefoonkoordje?

In onderstaande DIY tutorial met stap voor stap foto’s en beschrijving maak ik het geluksengeltje aan een telefoonkoordje. Je kunt je engeltje van kralen met dit telefoonkoordje overal aan hangen. Aan je telefoon, aan je tas, aan je sleutelbos enzovoorts. Je kunt je geluksengeltjes van kralen ook aan een sleutelhanger bevestigen in plaats van aan het telefoonkoordje. Dan vervang je het telefoonkoordje dus voor een sleutelhanger.

Welke kralen kun je gebruiken voor je geluksengeltje?

Je kunt voor geluksengeltjes allerlei soorten kralen gebruiken. Druppel kralen zoals ik op de foto’s gebruik, kralen in de vorm van glasparels, edelsteen kralen, glas kralen, houten kralen, acryl kralen, kralen in ovale vorm, kralen in hartvorm, kralen in kubus vorm. Het kan allemaal. Dus kies vooral de kralen uit die jij zelf mooi vindt om jouw eigen geluksengeltjes van kralen mee te maken.

Sieradenonderdelen en tangen

geluksengeltje sieradenonderdelen en kralen

De sieradenonderdelen die je nodig hebt

Om deze super leuke geluksengeltjes te kunnen maken heb je eigenlijk niet zo gek veel nodig. Onderstaand heb ik een lijstje gemaakt met de sieradenonderdelen waarmee jij zelf je geluksengeltje naar eigen wens en smaak kunt gaan maken. Het lijstje met sieradenonderdelen is aanklikbaar. Zo kun je makkelijk en snel naar de juiste materialen gaan in de online kralenwinkel van Xitin Beads.

Heb je geen zin om zelf alle materialen bij elkaar te zoeken? Ook daar is een oplossing voor. Je kunt namelijk ook een complete sieraden maken set kopen ofwel een heel handig DIY pakketje om je geluksengeltjes te kunnen maken. Daarin zitten alle sieradenonderdelen en mooie kralen om zelf super schattige geluksengeltjes te kunnen maken. Er is keus uit verschillende sieraden maken sets met verschillende soorten kralen. (exclusief gereedschappen).

Gereedschappen om je engeltjes te maken

Natuurlijk heb je ook nog allerlei gereedschappen nodig in de vorm van verschillende sieraden tangetjes. Ook hier heb ik een aanklikbaar lijstje voor gemaakt, zodat je niet zo hoeft te zoeken in mijn online kralenwinkel. Je hebt het volgende nodig:

Het lijfje op de nietstift rijgen

geluksengeltje lijfje op nietstift rijgen

Pak de kraal die voor het lijfje van je geluksengeltje is bedoeld op. En rijg deze op de nietstift. Gebruik je ook een druppel kraal zoals ik op deze foto’s heb gebruikt. Zorg dan dat de bolle kant naar onderen wijst en de smalle kant naar boven wijst. Het platte plaatje aan de nietstift is de onderkant van je geluksengeltje en zorgt ervoor dat de kraal niet van je nietstift af kan vallen.

Tip: Is het gat van je kraal net iets te groot? Rijg er dan eerst nog een extra kralenkapje op voordat je de kraal op je nietstift gaat rijgen. Zo zorg je ervoor dat de kraal goed op je nietstift blijft zitten en er niet meer af kan glijden.

Je kunt dit ook doen als extra versiering van je geluksengeltjes van kralen. Al is dit niet direct nodig. Als de kraal die je hebt gebruikt voor het lijfje van je geluksengeltje van kralen, een gat heeft die klein genoeg is om op je nietstift te blijven zitten. Dan hoef je geen extra kralenkapje te gebruiken. Je kunt hier altijd zelf een keuze in maken.

De engelenvleugels aan je geluksengeltje toevoegen

Engelenvleugeltjes op nietstift rijgen

Pak je engelen vleugels en rijg deze aan je nietstift bovenop de kraal die je zojuist als het lijfje hebt geregen. Je geluksengeltje begint er nu al een klein beetje op te lijken.

Het hoofdje van je geluksengeltje oprijgen

Hoofdje van geluksengeltje rijgen

Natuurlijk moet je geluksengeltje ook nog een hoofdje hebben. Deze maak je van een ronde kraal die wat kleiner is dan de kraal van het lijfje. Je eigen hoofd is tenslotte ook niet net zo groot als je lijf ;-)

Ik zie wel eens mensen geluksengeltjes zelf maken, waarbij het hoofdje net zo groot is als het lijfje. Persoonlijk vind ik dat minder mooi dus zorg ik ervoor dat het hoofdje wat meer in verhouding staat tot het lijfje en dat deze wat kleiner is.

Ik vind het zelf namelijk mooier als het hoofdje kleiner is dan het lijfje. Maar zoals gezegd; dat is een persoonlijke smaak. Vind jij het wel mooier als het hoofdje van je geluksengeltje net zo groot is als het lijfje? Dan moet je dit natuurlijk gewoon doen en je vooral niets van mijn persoonlijke voorkeur aantrekken.

Ik gebruik voor het hoofdje van het geluksengeltje vaak een wit of ivoorwit glaspareltje van 6mm groot. Maar je kunt ook een andere kraal gebruiken van die afmeting.

Tip: Heb je een vrij groot of bol lijfje gebruikt? Dan kun je ook kralen van 8mm gebruiken voor de hoofdjes van je geluksengeltjes. Pas de kraal altijd aan de maat van het lijfje aan.

Je geluksengeltje van kralen heeft natuurlijk een aureool nodig

Aureool op je engeltje

Inmiddels hebben we bijna alle onderdelen op geregen. Maar er moet nog één dingetje bij! Want we gaan natuurlijk geen geluksengeltje zonder het aureooltje maken! Een aureool hoort gewoon bij een engeltje. Dus ook jouw geluksengeltje moet een aureool krijgen. En wel in de vorm van een sierlijk kralenkapje.

Het aureooltje is dat ringetje wat altijd boven het hoofdje van een engeltje zweeft. Voor je geluksengeltje gebruiken we dus een kralenkapje van 6mm. Dit kralenkapje moet het aureooltje van je geluksengeltje voorstellen.

Een oogje buigen aan je geluksengeltjes

Oogje maken aan geluksengeltje

Bij geluksengeltjes zelf maken komt ook nog wel wat techniek kijken dan alleen wat kraaltjes oprijgen. Denk aan het maken van een mooi rond oogje.

Want natuurlijk wil je het geluksengeltje ook nog ergens aan kunnen hangen. Hiervoor moet dus wel eerst een oogje worden gemaakt in je nietstift. Dit oogje maak je in het bovenste gedeelte van je nietstift wat nog uitsteekt.

Tangen voor het buigen van een oogje

Je hebt daar je rondbektang en je zijkniptang voor nodig. Het uiteinde van je nietstift pak je vlak boven het kralenkapje vast met je rondbek tang. Je buigt de nietstift over je rondbektang heen met de vorm van de ronde bek mee.

Zorg dat je oogje mooi rond wordt. Knip het overtollige stuk van de nietstift af en zorg dat je oogje goed sluit zonder kieren. Je hebt nu een oogje aan je geluksengeltje gemaakt.

Is bovenstaande niet geheel duidelijk? Bekijk dan in deze DIY tutorial hoe je een mooi rond oogje aan je nietstift maakt.

Een mooi rond oogje aan je engeltje

Als je de stappen hebt gevolgd om een mooi rond oogje aan je geluksengeltje te maken, dan ziet dit er uit zoals op bovenstaande foto. In het begin zal het nog niet meevallen om mooie ronde oogjes te maken. Maar door te oefenen word je hier steeds beter in en worden de oogjes aan je engeltje steeds mooier en ronder.

Het geluksengeltje van kralen aan een telefoonkoordje hangen

geluksengeltje monteren

Als je een mooi oogje aan je geluksengeltje hebt gemaakt, dan is het nu tijd om deze aan je telefoonkoordje te hangen. Hiervoor gebruik je twee platbek tangen of één platbektang en een jumpring opener.

Ik maak zelf gebruik van twee platbektangen. Pak de jumpring vast met beide platbektangen één aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Zorg dat de opening van de jumpring bovenin tussen de twee platbektangen zit.

Buig één kant van de jumpring van je af en één kant naar je toe. (zie onderstaande afbeelding)

Haak je jumpring vast aan het telefoonkoordje en haak ook het oogje van je engeltje aan de jumpring. Buig de jumpring weer dicht in tegenovergestelde richting van hoe je hem hebt geopend. Zorg dat de jumpring goed sluit en er geen kiertje tussen zit wat voor verlies van je geluksengeltje kan zorgen. Dat zou zonde zijn.

uitleg jumpring open en dicht buigen

Je geluksengeltje van kralen is nu klaar!

geluksengeltje gemaakt van kralen

Als je het telefoonkoordje (of een sleutelhanger) aan je geluksengeltje van kralen hebt vastgemaakt, is je geluksengeltje klaar. Je kunt hem nu aan je telefoon, tas, sleutelbos hangen of hem cadeau geven aan iemand die wel een beetje geluk kan gebruiken.

DIY tutorial op video om je geluksengeltje van kralen te maken

Heb je bovenstaande doorgelezen en vind je het misschien toch makkelijker om “geluksengeltjes zelf maken” via een DIY tutorial op video te leren? Ook dat kan natuurlijk!

Omdat we bij Xitin Beads behoorlijk veel doen met geluksengeltjes van kralen heb ik bovenstaande video gemaakt. In deze video laat ik je ook zien hoe je zelf het geluksengeltje maakt. In dit geval aan een sleutelhanger. De video hoort bij mijn Xitin Beads Academy waarin ik nog veel meer super gave video’s heb staan, met hoe je sieraden en andere leuke projecten zelf kunt maken.

De geluksengeltjes DIY tutorial die ik in bovenstaande video deel kun je gratis bekijken. Maar zou je meer en moeilijker projecten willen leren? Join dan mijn Xitin Beads Academy Het is je investering dubbel en dwars waard!

Het voordeel van geluksengeltjes zelf maken

Geluksengeltjes zelf maken heeft zo zijn voordelen. Naast dat je een aantal handige technieken leert, zoals hoe je een oogje in een nietstift maakt. Of hoe je jumpringetjes open en dicht maakt. Zodat je op de juiste manier een sleutelhanger of telefoonkoordje kunt maken aan je geluksengeltje.

Maar nog een voordeel van geluksengeltjes zelf maken is dat je altijd een leuk klein cadeautje hebt om weg te geven. Je engeltje past prima aan een lief kaartje. Dus stuur iemand die het kan gebruiken jou zelfgemaakte geluksengeltje toe.

Want geluksengeltjes zelf maken, maakt niet alleen jou ontspannen tijdens het maken ervan. Maar blij als je weer een mooi exemplaar klaar hebt. En ook de ontvanger maak je er enorm blij mee.

Conclusie: geluksengeltjes zelf maken is gewoon super leuk en gaaf om te doen! :-)

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Ik hoop dat je het leuk vond en het je heeft geïnspireerd.

Heb je vragen of vind je het leuk om een reactie achter te laten? Doe dat gerust.

Liefs,

Annemiek de Graaf
Annemiek de GraafEigenaresse Xitin Beads

Deel dit blog!

Leave A Comment

Gerelateerde artikelen